Rauginti kopūstai – garantuotas rezultatas

DSC_0983

Rauginti kopūstai – neatsiejamas rudens ir žiemos palydovai garnyrui, sriubai, pyragų ir pyragėlių įdarui. Deja, namie gamintų kopūstų rezultatas dažniau nuvildavo, nei džiugindavo, kol neatradau šio recepto. Tai būdas greitai užraugti ir greitai mėgautis traškiais kopūstėliais. Šis receptas skirtas greitam vartojimui, per žiemą neišsilaikys.

Labai svarbu – morkas reikia pjaustyti šiaudeliais (ne tarkuoti “burokine” tarka).

Gamybai naudoju 3l stiklainius. Juos gerai išplaunu ir imuosi daržovių, joms paruošti reikia virtuvinio kombaino pjaustyklės. Vienam stiklainiui ruošiu

0,5 vidutinio dydžio kopūsto

3 vidutines morkas

Kopūstą pjaustau riekelėmis, morkas – šiaudeliais. Daržoves permaišau ir sluoksniuoju į stiklainį, kartais pagrūsdama šaukštu. Stiklainis neturi būti visiškai pilnas, palieku 2-3cm laisvos vietos viršuje. Tuomet supilu

1vš rupios druskos

1vš cukraus

Ir užpilu

Gazuotu vandeniu

Vanduo turėtų būti be jokių priedų ir kambario temperatūros. Jis lėtai gersis į daržoves, todėl pirmą dieną stiklainį reikės vis papildyti vandeniu.

Stiklainį dedu į gilesnį indą, mat rūgstant skysčiai veršis lauk. Susidariusį skystį po keletą gurkšnių per dieną geriame – puiki žarnyno valymo priemonė.

Po 3-4 parų kopūstai jau bus tinkami valgymui. Tuomet kopūstus perpilu į didesnį puodą ir įmaišau norimų priedų

Kmynų

Spanguolių

 Permaišytą masę sudedu atgal į stiklainius, užpilu iki viršaus skysčiu, dengiu plastikiniais dangteliais ir nešu į vėsią patalpą.

Šis būdas patogus tuo, kad bet kada galima pasigaminti nedidelį kiekį šviežiai raugintų kopūstų.

Citata

8 Komentaras (+add yours?)

  1. Evelina
    Bal 19, 2015 @ 18:25:31

    sveiki, idomu kokiu skysciu permaisius uzpilate kopustus? Kiek supratau skyscio nebus daug ir reikia jo is kazkur gauti :)

    Atsakyti

  2. Lilija
    Spa 19, 2015 @ 11:25:57

    O kas yra tas GAZUOTAS VANDUO? Mineralinis?

    Atsakyti

    • Kūmucia
      Spa 19, 2015 @ 16:42:30

      :) Mineralinis vanduo irgi būna gazuotas, o gazuotas vanduo – tai paprasčiausias stalo vanduo, prisotintas angliarūgšte. Be jokių druskų ar mineralų. Etiketėje taip ir rašo – gazuotas stalo vanduo.

      Atsakyti

  3. Nomeda
    Rgp 19, 2016 @ 05:57:48

    Kiek issilaiko taip pagaminti kopustai – pora savaiciu ar kelsi menesius?

    Atsakyti

  4. ieva
    Rgp 19, 2016 @ 07:17:49

    O kodėl reikia gazuoto vandens? Per 3 – 4 dienas kopūstai įrūgs ir savo sultyse, neskiesti.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos