Tinginių „plovas”

DSC_1182

Tikrą plovą irgi gaminu, jam skiriu daug laiko ir ingredientų, o šį „plovą” gaminu tik iš 3 produktų. Tikrai sparčiai, itin lengvai paruošiamas, čia pirmu smuiku griežia prieskoniai ir sugebėjimas išvirti ryžius taip kad jie būtų birūs.  Aš naudoju basmati rūšį, jie nė karto nepavedė.

Taigi, pirmiausiai nusilupu ir pakankamai stambiai supjaustau

2 vidutinius svogūnus

Juos iki geltonumo apkepinu trupučiuke aliejaus. Tuomet

0,5kg ryžių

perplaunu koštuve, beriu į didelį puodą, užpilu lygiai 2k. jų tūrio vandens, pasūdau ir verdu, kol vanduo išgaruoja. Niekada nemaišau jokių verdamų kruopų, dėl to jos nesulimpa, tik prisideda budėjimo prie puodo laikas, svarbu nepraleisti momento, kai kruopos ruošiasi pradėti svilti. Ryžiams verdant, kubeliais supjaustau

~1kg mėsos – pagal nuotaiką – kiaulienos sprandinės, vištienos ar kalakutienos filė

Svogūnus iš keptuvės išprašau į lėkštę, o likusiame aliejuje apkepu mėsos, pabarstytos trupučiu druskos, gabaliukus.

Išvirusius ryžius iškarto permaišau su

1vš ciberžolės

1aš chmeli-suneli

1aš aitrios paprikos sėklų

1aš džiovinto raudonėlio

Visus prieskonius, išskyrus ciberžolę, galima keisti kitais norimais, svarbu, kad jų būtų daug 🙂

Tuomet ryžius papildau svogūnais ir mėsa, labai gerai permaišau ir kuo skubiau tiekiu. Garnyrui tinka aštrios marinuotos daržovės.

Iš šios normos gausis apie 10 porcijų.

Patarimas – šį „plovą” galima pildyti tarkuotomis morkomis, cukinijų ar moliūgų gabaliukais.

Parašykite komentarą