Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais

dsc_1200-e1413902596140

Dar vienas kopūstų greitam vartojimui marinavimo būdas. Šis nurungia kitus savo spalvomis, maloniu aštrumu ir kvapnumu. Kadangi kopūstai labai intensyvaus skonio, todėl tiks prie švelnesnių mėsiškų patiekalų – paukštienos kotletukų ar guliašo su bulvių koše, ir be abejo puikiai tiks kaip užkanda, vienakąsnių sudedamoji ir pan.

Gaminu vieną trilitrinį stiklainį per kartą. Žinoma, galima gaminti ir mažesniuose stiklainiuose. Juos užpildau, paeiliu sluoksniuodama

0,5 vidutinio kopūsto – pjaustyto stambesniais kvadratėliais

1 didesniu šviežiu nuluptu burokėliu – pjaustytu stambesniais kubeliais

2vnt. česnako – stambiai pjaustytomis skiltelėmis

1-2 čili pipirkų ankštimis- pjaustytomis riekelėmis

Daržovėms sugulus stiklainyje, ruošiu marinatą. Vidutiniame puode užvirinu

1l vandens ir jam užvirus beriu

1st aliejaus (rapsų ar alyvuogių)

1st balto cukraus

2vš druskos be kaupo

1aš kmynų

Cukrui su druska ištirpus, išjungiu ugnį ir supilu

1,5st obuolių acto

Nedelsiant užpilu marinatu daržoves, užsuku dangteliu, verčiu žemyn galva ant rankšluosčio ir kloju sena pūkine striuke. Atvėsusį stiklainį nešu į rūsį.

Valgyti galima po 10-12 dienų, tačiau atidarius stiklainį, daržoves jau reiktų laikyti šaldytuve.

Patarimas – jei pritrūktų marinato, papildykite stiklainį verdančiu vandeniu iš virdulio.

Parašykite komentarą