Firminės vištienos salotos

DSC_1212

Šios salotos užima vieną garbingiausių vietų mano šventinių patiekalų sąraše. Gamybos eiga skaitysis sunkiai, atrodys, kad tai labai ilgas procesas, bet iš tiesų jos gaminamos pakankamai greitai. Skonis stulbinantis – valgant jaučiasi salotų traškumas, vynuogių gaivumas sudera su aštrokais vištienos gabaliukais, o kepinti saulėgrąžų branduoliai, poroje su perlinėmis kruopomis šioje puokštėje labai primins žemės riešutus. Daug ragavusių sakė nesitikėję, kad toks produktų derinys išviso tinka. Drąsiai rekomenduoju gimtadienio, Kalėdų, Naujų metų ar savaitgalio stalui.

Vienu metu išsitraukiu 2 puodus, į vieną supilu

1st perlinių kruopų

2st vandens

0,5aš druskos

Į kitą puodą dedu

Vištienos krūtinėlę – vidutinio dydžio ar didelę

Pilnai užpilu vandeniu ir po abiem puodais kaičiu ugnį. Kruopoms užvirus, sumažinu ugnį, pridengiu dangčiu, o pavirus 10-12min., išjungiu ugnį, sandariai uždengiu puodą ir palieku brinkti. Krūtinėlei pavirus 30min., įberiu

1aš prieskonių paukštienai

ir verdu dar apie 10-15min. Krūtinėlę ištraukiu į lėkštę ir palieku atvėsti. Tuomet sausoje keptuvėje iki intensyvaus apskrudimo apkepu

1st saulėgrąžų branduolių

Juos išberiu į indą, kuriame maišysiu salotas. Supjaustau vištieną vidutinio dydžio gabaliukais, į keptuvę pilu

Aliejaus ir

2vš rudo cukraus

1aš čili pipirų miltelių

Nuolat maišant, laukiu kol ištirps cukrus, tada suberiu vištienos gabaliukus ir apskrudinu iki gražios auksinės spalvos. Palieku atvėsti. Belieka susipjaustyti

Vynuoges (500-600g)

Vidutines pjaunu per pusę, didesnes – į keturias dalis. Naudoju tiek žalias, tiek raudonas uogas, žalios patogesnės tuo, kad būna besėklės, o su raudonomis tenka pavargti.

Ir galiausiai nedideliais kubeliais supjaustau

1/4 ledo salotų (Iceberg)

Stengiuosi naudoti tik baltąją salotų dalį – bus traškiau.

Visus produktus permaišau su

6-8vš neriebaus majonezo (apie 200g)

Tiekiu atvėsintas šaldytuve. Iš šių proporcijų gausis apie 12 porcijų.

Patarimas – jei nemėgstate majonezo, galite naudoti užpilą iš aliejaus, citrinos sulčių ir medaus.

4 atsakymai į “Firminės vištienos salotos”

  1. Aciu uz receptus,jie kiekvienas su “razinka“ ir tai labai patinka,pateikti su visomis smulkmenomis.Puiku! Miela Kumucia, sveikatos,smagiu ekspermentu,daug dziugiu akimirku kasdienybeje… Su Sv Kaledom ir Naujaisiais Metais!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s