Ypatingai gardūs keksiukai, mane juose žavi burnoje tirpstantis purumas ir kieta šokolado glazūra, neleidžianti suvalgyti šio gardumyno vienu ypu. Keksiukai pošnūs, todėl tiks ne tik kasdieniam stalui. Puikiai derės su karštais gėrimais ar pieno stikline. Vaikai juos šluote nušluoja nuo stalo. Skaniausi – gerai atšaldyti, todėl juos geriausia kepti bent 24h prieš tiekiant.
Traukiu virtuvinį kombainą ir plaktuvu iki vienalytės masės suplaku
3 kiaušinius
1st baltojo cukraus
1pak. (180g) tirpinto sviesto
4vš kakavos miltelių
2aš kepimo miltelių
1,5st miltų
Miltų gali reikti mažiau/daugiau, todėl siūlyčiau juos berti palaipsniui, kol tešla taps grietinės tirštumo. Šių proporcijų užtenka kaip tik 12 keksiukų formelių – jas 3/4 užpildau tešla ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40-50min. Prieš baigiant kepti, metaliniame indelyje išlydau
1 plytelę juodojo šokolado ir
50-70g sviesto
Iškepusius keksiukus užlieju šokolado glazūra, pabarstau šokoladiniais pabarstukais ir nešu į pačią vėsiausią namų vietą, labiausiai tam tinka šaldytuvas.
Patarimas – kakavą tešloje galima keisti 1 plytele tirpinto juodojo šokolado, bus dar šokoladiškiau 🙂