Šokoladiniai keksiukai su glazūra

DSC_1228

Ypatingai gardūs keksiukai, mane juose žavi burnoje tirpstantis purumas ir kieta šokolado glazūra, neleidžianti suvalgyti šio gardumyno vienu ypu.  Keksiukai pošnūs, todėl tiks ne tik kasdieniam stalui. Puikiai derės su karštais gėrimais ar pieno stikline. Vaikai juos šluote nušluoja nuo stalo. Skaniausi – gerai atšaldyti, todėl juos geriausia kepti bent 24h prieš tiekiant.

Traukiu virtuvinį kombainą ir plaktuvu iki vienalytės masės suplaku

3 kiaušinius

1st baltojo cukraus

1pak. (180g) tirpinto sviesto

4vš kakavos miltelių

2aš kepimo miltelių

1,5st miltų

Miltų gali reikti mažiau/daugiau, todėl siūlyčiau juos berti palaipsniui, kol tešla taps grietinės tirštumo. Šių proporcijų užtenka kaip tik 12 keksiukų formelių – jas 3/4 užpildau tešla ir šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie  40-50min. Prieš baigiant kepti, metaliniame indelyje išlydau

1 plytelę juodojo šokolado ir

50-70g sviesto

Iškepusius keksiukus užlieju šokolado glazūra, pabarstau šokoladiniais pabarstukais ir nešu į pačią vėsiausią namų vietą, labiausiai tam tinka šaldytuvas.

Patarimas – kakavą tešloje galima keisti 1 plytele tirpinto juodojo šokolado, bus dar šokoladiškiau 🙂

DSC_1236

Parašykite komentarą