Dar vienas naminės „Fantos” ruošimo būdas, šis dar labiau panašus į originalą. Ruošinio, pagaminto iš nurodytų kiekių, užteks didelei kompanijai pagirdyti. Ypač tiks vaikų šventėms.
6 apelsinus
Išspaudžiu rankine sulčiaspaude, sultis dedu į šaldytuvą, o likusią žievę supjaustau juostelėmis, suberiu į puodą ir užpilu
2l vandens
Kaičiu ugnį ir verdu apie 30-40min., tuomet kiaurasamčiu išgriebiu žieveles, skystį papildau
1kg cukraus ir
2aš citrinos rūgšties
Verdu, nuolat maišant, kol cukrus pilnai ištirpsta. Gautą sirupą atvėsinu ir supilu į didesnės talpos butelį ar kelis mažesnius.
Tiekiant į 3l ąsotį pilu 1st sulčių ir 1st sirupo, skiedžiu atšaldytu gazuotu vandeniu. Saldumą galima legvai reguliuoti pasaldinant daugiau sirupo, arba atvirkščiai – daugiau vandens. Jei nėra galimybės atšaldyti didesnį kiekį gazuoto vandens, galima gėrimą šaldyti ledukais – vandens ar apelsinų sulčių.
Patarimas – prieš ruošiant, apelsinus galima pamirkyti sodos tirpale, tuomet iš žievės turėtų išnykti chemikalai, kuriais purškiami vaisiai.