Ačiū Monikai už idėją paversti mamos saldėsius sūriomis užkandėlėmis. Šie sausainiai puikiai dera su trinta sriuba, kaip užkandis prie alaus ar sauso vyno, taip pat kaip pagrindas vienakąsniams sumuštiniams.
Tešlai sumaišau, o po to gerai išminkau
400 g varškės – pertrintos per sietą ar tiesiog šakute
200 g sviesto – šalto ir sutarkuoto stambia tarka
1 stiklinę kvietinių miltų
Tešlą minkau šaltam vandeny pavilgytomis rankomis, kuo skubiau, kad sviestas nepradėtų šilti. Ruošiantis kočiojimo etapui, tešlą dedu į šaldymo kamerą. Stalviršį gausiai pabarstau miltais, dedu tešlą ir kočioju neploną lakštą. Jį gausiai nubarstau sėklomis, pvz.:
Sezamo
Judros
Linų sėmenų
Sėklų duonai mišiniu
Kmynais
Taip pat pabarstau
Kristaline druska – stambia ar rupiai malta Himalajų
Lakštą pjaustau nedideliais kvadratėliais, juos dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir šaunu į iki 150 C įkaitintą orkaitę. Sausainiai kepa apie 20-30 min., baigtumas puikiai matosi parudavusiuose sausainių kraštuose.
Tiekiu atvėsintus iki kambario temperatūros.
Patarimas – būtinai pabandykite seniai pamištų judros sėklų, jos tikrai ypatingos. Rasite maisto mugėse ar ekologinio maisto turgeliuose.
o kas ta judra ? 🙂
Tai tokios ypatingai skanios sėklos. Prekybos centruose nėra, tik specializuotose parduotuvėse. Google žino visas prekybos vietas 😉
O jūs kur konkrečiai perkat judrą, jei ne paslaptis?
Ne paslaptis, Jūrate 🙂 Tymo turguje, vyriškis prekiauja aliejais ir sėklom. .
Ačiū 🙂