Varškiniai sausainiai – sūrus variantas

DSC_1575 modified

Ačiū Monikai už idėją paversti mamos saldėsius sūriomis užkandėlėmis. Šie sausainiai puikiai dera su trinta sriuba, kaip užkandis prie alaus ar sauso vyno, taip pat kaip pagrindas vienakąsniams sumuštiniams.

Tešlai sumaišau, o po to gerai išminkau

400 g varškės – pertrintos per sietą ar tiesiog šakute

200 g sviesto – šalto ir sutarkuoto stambia tarka

1 stiklinę kvietinių miltų

Tešlą minkau šaltam vandeny pavilgytomis rankomis, kuo skubiau, kad sviestas nepradėtų šilti. Ruošiantis kočiojimo etapui, tešlą dedu į šaldymo kamerą. Stalviršį gausiai pabarstau miltais, dedu tešlą ir kočioju neploną lakštą. Jį gausiai nubarstau sėklomis, pvz.:

Sezamo

Judros

Linų sėmenų

Sėklų duonai mišiniu

Kmynais

Taip pat pabarstau

Kristaline druska – stambia ar rupiai malta Himalajų

Lakštą pjaustau nedideliais kvadratėliais, juos dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir šaunu į iki 150 C įkaitintą orkaitę. Sausainiai kepa apie 20-30 min., baigtumas puikiai matosi parudavusiuose sausainių kraštuose.

Tiekiu atvėsintus iki kambario temperatūros.

Patarimas – būtinai pabandykite seniai pamištų judros sėklų, jos tikrai ypatingos. Rasite maisto mugėse ar ekologinio maisto turgeliuose.

DSC_1582 modified

0 atsakymų į “Varškiniai sausainiai – sūrus variantas”

    1. Tai tokios ypatingai skanios sėklos. Prekybos centruose nėra, tik specializuotose parduotuvėse. Google žino visas prekybos vietas 😉

Parašykite komentarą