Varškiniai sausainiai – sūrus variantas

DSC_1575 modified

Ačiū Monikai už idėją paversti mamos saldėsius sūriomis užkandėlėmis. Šie sausainiai puikiai dera su trinta sriuba, kaip užkandis prie alaus ar sauso vyno, taip pat kaip pagrindas vienakąsniams sumuštiniams.

Tešlai sumaišau, o po to gerai išminkau

400g varškės – pertrintos per sietą ar tiesiog šakute

200g sviesto – šalto ir pertarkuoto stambia tarka

1st kvietinių miltų

Tešlą minkau šaltam vandeny pavilgytomis rankomis, kuo skubiau, kad sviestas nepradėtų šilti. Ruošiantis kočiojimo etapui, tešlą dedu į šaldymo kamerą. Stalviršį gausiai pabarstau miltais, dedu tešlą ir kočioju neploną lakštą. Jį gausiai nubarstau sėklomis, pvz.:

Sezamo

Judros

Linų sėmenų

Sėklų duonai mišiniu

Kmynais

Taip pat pabarstau

Kristaline druska – stambia ar rupiai malta Himalajų

Lakštą pjaustau nedideliais kvadratėliais, juos dedu į kepimo popierium iškoltą kepimo formą ir šaunu į iki 150C įkaitintą orkaitę. Sausainiai kepa apie 20-30min., baigtumas puikiai matosi parudavusiuose sausainių kraštuose.

Tiekiu atvėsintus iki kambario temperatūros.

Patarimas – būtinai pabandykite seniai pamištų judros sėklų, jos tikrai ypatingos. Jų būna pirkti maisto mugėse ar ekologinio maisto turgeliuose.

DSC_1582 modified

Citata

5 Komentaras (+add yours?)

  1. lina
    Sau 09, 2015 @ 09:47:57

    o kas ta judra ? :)

    Atsakyti

  2. Jurate
    Rgs 02, 2015 @ 11:10:20

    O jūs kur konkrečiai perkat judrą, jei ne paslaptis?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos