Ypatingai kvepiantis patiekalas, niekad nemaniau, kad toks daržovių derinys gali būti toks gardus. Bulvių ir paprikos saldumas puikiai sudera su pomidorų sultimis ir grybų aromatu. Patiekalas pietums, vakarienei ar „penktadienio be mėsos” dienai 🙂
Dviems porcijoms pasiruošiu daržoves:
3 didesnes bulves supjaustau storokais griežinėliais
1 didelę raudoną papriką – kubeliais
2 vidutinius pomidorus – kubeliais
1 vidutinį svogūną – kubeliais
Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu tyro
Aliejaus
Ir beriu bulves. Karts nuo karto pamaišant, kepu apie 15 minučių. Tuomet suberiu daržoves, gerai permaišau, dengiu dangtį, sumažinu ugnį ir palieku troškintis apie 5-7 min. Tuo metu gerai išplaunu
200-300g rudųjų pievagrybių
Perku kuo mažesnius grybus, tokių nereikia pjaustyti, kas leidžia išlaikyti pievagrybių sultingumą. Grybus beriu į keptuvę, beriu
1aš druskos
0,5aš cukraus
Dar kartą atsargiai permaišau, pakepu apie 5 minutes, patiekalą porcijuoju į lėkštes ir nedelsiant tiekiu.
Patarimas – tiekiant galima pabarstyti krapais ar petražolėmis.