Pievagrybiai su paprika

DSC_0356 modified

Ypatingai kvepiantis patiekalas, niekad nemaniau, kad toks daržovių derinys gali būti toks gardus. Bulvių ir paprikos saldumas puikiai sudera su pomidorų sultimis ir grybų aromatu. Patiekalas pietums, vakarienei ar „penktadienio be mėsos” dienai 🙂

Dviems porcijoms pasiruošiu daržoves:

3 didesnes bulves supjaustau storokais griežinėliais

1 didelę raudoną papriką – kubeliais

2 vidutinius pomidorus – kubeliais

1 vidutinį svogūną – kubeliais

Įkaitinu keptuvę, šliūkšteliu tyro

Aliejaus

Ir beriu bulves. Karts nuo karto pamaišant, kepu apie 15 minučių. Tuomet suberiu daržoves, gerai permaišau, dengiu dangtį, sumažinu ugnį ir palieku troškintis apie 5-7 min. Tuo metu gerai išplaunu

200-300g rudųjų pievagrybių

Perku kuo mažesnius grybus, tokių nereikia pjaustyti, kas leidžia išlaikyti pievagrybių sultingumą. Grybus beriu į keptuvę, beriu

1aš druskos

0,5aš cukraus

Dar kartą atsargiai permaišau, pakepu apie 5 minutes, patiekalą porcijuoju į lėkštes ir nedelsiant tiekiu.

Patarimas – tiekiant galima pabarstyti krapais ar petražolėmis.

 

Parašykite komentarą