Šventinis kiaulienos sprandinės kepsnys su dž. slyvomis

dsc_03251-modified

Ta pačia – artėjančių Kalėdų – proga, dar vienas šventinio mėsos patiekalo receptas. Iš visų bandytų prieskoniavimo ir kepimo variantų, šis man tinka labiausiai. Gaminasi greitai, lengvai, pagrindinis darbas – laikyti šaldytuve ir ilgai kepti :) Kepsnį ruošiu Kūčių išvakarėse, kad mėsa spėtų sugert visus prieskonius, subrandinti džiovintas slyvas ir įgyti norimą formą.

Perku

2,5kg kiaulienos sprandinės

Niekada neperku mėsos išanksto ir nelaikau jos šaldymo kameroje, idealu – naminė mėsa, jei tik yra galimybė gauti tokios. Mėsą nuplaunu, nusausinu ir įtrinu mišiniu iš

2aš druskos

2aš prieskonių mėsai mišinio (svarbu, kad būtų kmynų, baziliko, raudonėlio)

8-10 smulkiai kapoto česnako

2vš aliejaus

Mėsos paviršiuje aštriu peiliu darau daug gilių įpjovų ir į kiekvieną, stengiantis įgrūsti vertikaliai, sukemšu

Džiovintas slyvas

Mėsą atsargiai įvynioju į 3-4 sluoksnius maistinės plėvelės ir dedu į tolimiausią šaldytuvo vietą. Kalėdų dieną ištraukiu ruošinį, išlaisvinu nuo plėvelės ir susuku į maistinę foliją. Kepu apie 2h 200C, tuomet nupjaunu viršutinę folijos dalį, o paviršių ištepu mišiniu iš

2vš garstyčių

2vš medaus

2vš lydyto sviesto

Ir grąžinu kepsnį į orkaitę dar 15-25 minutėms. Kadangi medus turi savybę svilti, vis užmetu akį į orkaitę, kad neduokdie nesudegint.

Tiekiu karštą, pjaustau tiesiai ant valgomojo stalo, valgytojus paragindama į lėkštes įsidėti šermukšnių ar bruknių uogienės/pagardo, marinuotų/šviežių/garintų daržovių.

Atšalusį kepsnį valgome ant juodos duonos riekutės, pateptos sviestu ar majonezu. Kartą metuose galima :)

Patarimas – slyvas galima keisti džiovintais pomidorais.

dsc_03231-modified

 

2 atsakymai į “Šventinis kiaulienos sprandinės kepsnys su dž. slyvomis”

  1. Atgalinis pranešimas: Receptai 2016 metai – Kuosa

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s