Uogų trauktinė

DSC_0441 modified

N-18    :)

Gėrimas ypatingoms progoms arba stikliukui-kitam po kubilo ar pirties procedūrų.

Kvapni, saikingai saldi, būtinai atšaldyta – sužavės kiekvieną ragautoją.

Šią trauktinę gaminu dviem būdais – su degtine arba spiritu. Spiritinė trauktinė žavi tuo, kad galima reguliuoti laipsnių kiekį. Užpilant degtine, trauktinė gausis apie 35-36 laipsnių.  Žinovai rekomenduoja vartoti ne mažesnio nei 40 laipsnių alkoholį, todėl, jei tik būna galimybė, gaminu spiritinį variantą.

Uogas renkuosi sezoniškai, kvapniausias savybes atskleidžia šviežios, tačiau esu išbandžiusi atšildyti kameroje liūdinčias avietes ar spanguoles – gavau irgi labai gerą skonį ir kvapą.

1,5l degtinės (arba 1l 96% spirito)

Supilu į trilitrinį stiklainį ant uogų, pasirinktinai:

500g grūstų spanguolių

500g aviečių ar

500g truputį šaukštu pertrintų bruknių

Taip pat suberiu

1kg cukraus

Dengiu švariu plastikiniu dangteliu, kelias minutes papurtau, kad cukrus ir uogos pasiskirstytų ir stiklainius sandėliuoju pačioje šviesiausioje namo palangėje. Po 5-6 dienų trauktinę nukošiu. Jei darau užpiltinę su degtine, daugiau niekuo nebereikia rūpintis, telaukti pirties ir degustatorių. Jei buvo pilta spiritu – nukoštas uogas užpilu

1l vandens

Po 2-3 dienų dar kartą perkošiu turinį ir jį supilu į spiritinę trauktinę. Pilstau į dailius butelaičius.

Patarimas – uogų spalva dings, tačiau jas galima panaudoti “svaiginančių” desertų ar šerbetų gamybai. Atsargiai, svaigins smarkiai :)

DSC_0445 modified

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Asta
    Lie 27, 2016 @ 20:24:09

    Patiko reiks man pabandyt su vysnioms

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos