Kalėdiniai sausainiai

DSC_0523 modified

Gal ne tiek sausainiai, kiek džiūvėsėliai. Ypatingai ilgo galiojimo, puikiai dera su karštais gėrimais. Supakuoti popieriniuose maišeliuose – nuostabi Kalėdinė dovana. Jiems tinka absoliučiai visi riešutai, o iš džiovintų vaisių labiausiai tiks razinos, džiovintos slyvos, spanguolės, vyšnios, imbiero gabaliukai.

Pirmiausiai pasiruošiu tešlą:

5 kiaušinius

Gerai išplaku su

1st balto cukraus

1aš vanilinio cukraus

Beriu

4vš aguonų

Labai gerai permaišau ir įsijoju

1,5st kvietinių miltų

Maišau mediniu šaukštu, kol miltai pilnai susigeria į kiaušinių masę. Tuomet tešlą papildau priedais:

3 kupinomis saujomis mėgstamų riešutų ir

3 saujomis džiovintų uogų/vaisių

Nei vienų, nei kitų smulkinti nereikia.

Dedu šaukštą į šoną ir imuosi minkyti, pradžioje produktai nenori susidraugauti, bet po 5-7 minučių pradeda lipti tarpusavy. Iš gautos tešlos formuoju ilgus „batonus” ir kepu juos apie 30min. 160C. Tuomet išjungiu orkaitę, leidžiu kepiniams atvėsti ir aštriu peiliu supjaustau storokomis riekelėmis. Jas išdėlioju skardoje ir apkepu iš abejų pusių po 5-7min. Sausainiai turi būti kieti.

Labai skanūs su arbata, kakava ar pieno stiklinaite.

Parašykite komentarą