Tikra žiemos sezono pažiba – gardi, kvapni, tiršta, šildanti. Dėl didelio ciberžolės kiekio – dar ir gydanti. Taip pat, tai sriuba, atstojanti du – sriubos ir antro – pietų patiekalus. O ir pagaminti ją ypatingai paprasta.
Kaičiu 5l puodą su 3l vandens ir, jam užvirus, dedu
6 vištienos kulšeles
Visas daržoves sriubai pjaustau kombaino pjaustyklėmis:
250g pievagrybių – griežinėliais
1 didesnį svogūną – griežinėliais
2 vidutines morkas – šiaudeliais
4-5 vidutines bulves – šiaudeliais
Vištienai pavirus 15-20min., vandenį pasūdau ir suberiu pjaustytas daržoves. Lukteliu, kol užvirs, gerai permaišau, įberiu
1,5vš ciberžolės
Po žiupsnį kmynų ir džiovinto raudonėlio
Verdu apie 5-7min., tuomet dengiu dangtį, išjungiu kaitrą ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15min.
Tiekiu karštą, į kiekvieną lėkštę įdėdama po kulšelę.
Patarimas – bulves galima keisti panašiu kiekiu kubeliais pjaustyto moliūgo ir sriubą tiekti su bulvėmis, atskirai virtomis su lupenomis.