Vištienos ir pievagrybių sriuba

DSC_0821 2 modified

Tikra žiemos sezono pažiba – gardi, kvapni, tiršta, šildanti. Dėl didelio ciberžolės kiekio – dar ir gydanti. Taip pat, tai sriuba, atstojanti du – sriubos ir antro – pietų patiekalus. O ir pagaminti ją ypatingai paprasta.

Kaičiu 5l puodą su 3l vandens ir, jam užvirus, dedu

6 vištienos kulšeles

 Visas daržoves sriubai pjaustau kombaino pjaustyklėmis:

250g pievagrybių – griežinėliais

1 didesnį svogūną – griežinėliais

2 vidutines morkas – šiaudeliais

4-5 vidutines bulves – šiaudeliais

Vištienai pavirus 15-20min., vandenį pasūdau ir suberiu pjaustytas daržoves. Lukteliu, kol užvirs, gerai permaišau, įberiu

1,5vš ciberžolės

Po žiupsnį kmynų ir džiovinto raudonėlio

Verdu apie 5-7min., tuomet dengiu dangtį, išjungiu kaitrą ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15min.

Tiekiu karštą, į kiekvieną lėkštę įdėdama po kulšelę.

Patarimas – bulves galima keisti panašiu kiekiu kubeliais pjaustyto moliūgo ir sriubą tiekti su bulvėmis, atskirai virtomis su lupenomis.

Parašykite komentarą