Daugeliui patiekalų naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą ir tik visai neseniai atkreipiau dėmesį į tokią pačią šaldytą mielinę. Pirmiausiai išbandžiau obuolių įdarą ir dabar manau, kad šaldiklyje šalia bemielės visada bus ir mielinės tešlos. Labai gardus, drėgnas, rudeniu kvepiantis pyragas. Karštas buvo ypatingai skanus, o šalto nespėjome paragauti 🙂
1pak. šaldytos mielinės tešlos (lapeliais)
palieku kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupu, išsėklinu ir plonais griežinėliais supjaustau
6-8 obuolius
Juos permaišau su
2vš cukraus
1aš cinamono
2vš citrinos sulčių
Tešlos lapelius iškloju kepimo formoje taip, kad kraštai kabėtų, suberiu obuolius, tešla užkloju įdarą ir pyragą nešu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40min.
Iškepusį pyragą gausiai pabarstau
Cukraus pudra
Galima valgyti su karštais gėrimais/pienu/ledais/uogiene.
Vienas atsakymas į “Mielinis obuolių pyragas”