Mielinis obuolių pyragas

DSC_0610

Daugeliui patiekalų naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą ir tik visai neseniai atkreipiau dėmesį į tokią pačią šaldytą mielinę. Pirmiausiai išbandžiau obuolių įdarą ir dabar manau, kad šaldiklyje šalia bemielės visada bus ir mielinės tešlos. Labai gardus, drėgnas, rudeniu kvepiantis pyragas. Karštas buvo ypatingai skanus, o šalto nespėjome paragauti :)

1pak. šaldytos mielinės tešlos (lapeliais)

palieku kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupu, išsėklinu ir plonais griežinėliais supjaustau

6-8 obuolius

Juos permaišau su

2vš cukraus

1aš cinamono

2vš citrinos sulčių

Tešlos lapelius iškloju kepimo formoje taip, kad kraštai kabėtų, suberiu obuolius, tešla užkloju įdarą ir pyragą nešu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 40min.

Iškepusį pyragą gausiai pabarstau

Cukraus pudra

Galima valgyti su karštais gėrimais/pienu/ledais/uogiene.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s