“Vinegretas”

DSC_0736 modified

Nevartotinas pavadinimas, bet man jis skanus :) Gal kas pamenat? – panašią mišrainę dalindavo mokyklose ir darželiuose. Būtinai su juoda duona ir stiklinaite kefyro. Bobutė darydavo burokėlių mišrainę su grietine. O štai mano mėgstamiausias receptas- su nekeptu svogūnu ir raugintais (jokiu būdu ne marinuotais) agurkais.

Išverdu

2-3 burokus

200g nedidelių pupelių

Burokus supjaustau smulkiais kubeliais ir suberiu į koštuvą, kad nusivarvėtų sultys. Ten pat suberiu kubeliais pjaustytus

5-6 raugintus agurkus

Smulkiai sukapoju

1 didesnį svogūną

Visas daržoves sumaišau su trupučiu druskos ir

6-8vš tyro aliejaus

Tiekiu su juoda duona/kefyru ar kaip garnyrą prie mėsos kepsnių.

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Regina
    Sau 18, 2015 @ 19:17:39

    o prisimenu sia misraine , dazniausiai mama darydavo per adventa ir kucia , tik dedavo raugintus kopustus . As taip pat darydavau si vinegreta ir man labai patikdavo . Dariau neseniai ir cia Tenerifeje , bet tik dejau burokelius , virtas pupules , kepta duona ir alieju , buvo kitokia bet vistiek skani , bent jau man .

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos