Pastaruoju metu norisi spalvoto maisto, gal dėl to, kad už lango penkiasdešimt pilkų atspalvių, o gal dėl to, kad tiek švenčių vienu metu sukrito. Bespaudžiant burokų sultis, prisiminiau kažkada kažkur matytus žalius lietinius – su špinatais, ir kilo mintis pabandyti nuspalvinti blynus burokų sultimis. Kągi, neįprasti blynai iš lėkščių dingo akimirksniu.
Blynų tešlai į gilenį indą suberiu
500g kvietinių miltų
Supilu
100-150ml burokų sulčių
100ml alyvuogių arba rapsų aliejaus
1vš cukraus
1aš druskos
Permaišau ir po truputį pilu
Gazuotą vandenį (galima ir paprastą)
Bemaišant matysis, kada tešla jau tinkama kepimui – ji turi lengvai varvėti nuo šaukšto.
Kepu specialioje lietinių keptuvėje, bet puikiai tiks bet kokia. Tefloninės ar keramikinės nereikia tepti jokiais reibalais, blynui prilipti neleis tešloje esantis aliejus.
Vakarienei valgėme su bulvių košės ir spigučių mirkalu, o Valentino pusryčiams tiekiau saldų variantą – pertepiau pašildytus blynus kivių uogiene, dar truputį uogienės ir plaktos grietinėlės į lėkštę, pabarsčiau kokoso drožlėm.
Beje, burokų skonio blynuose nėra, tik spalva.