Raudoni lietiniai blynai

DSC_0177

Pastaruoju metu norisi spalvoto maisto, gal dėl to, kad už lango penkiasdešimt pilkų atspalvių, o gal dėl to, kad tiek švenčių vienu metu sukrito. Bespaudžiant burokų sultis, prisiminiau kažkada kažkur matytus žalius lietinius – su špinatais, ir kilo mintis pabandyti nuspalvinti blynus burokų sultimis. Kągi, neįprasti blynai iš lėkščių dingo akimirksniu.

Blynų tešlai į gilenį indą suberiu

500g kvietinių miltų

Supilu

100-150ml burokų sulčių

100ml alyvuogių arba rapsų aliejaus

1vš cukraus

1aš druskos

Permaišau ir po truputį pilu

Gazuotą vandenį (galima ir paprastą)

Bemaišant matysis, kada tešla jau tinkama kepimui – ji turi lengvai varvėti nuo šaukšto.

Kepu specialioje lietinių keptuvėje, bet puikiai tiks bet kokia. Tefloninės ar keramikinės nereikia tepti jokiais reibalais, blynui prilipti neleis tešloje esantis aliejus.

Vakarienei valgėme su bulvių košės ir spigučių mirkalu, o Valentino pusryčiams tiekiau saldų variantą – pertepiau pašildytus blynus kivių uogiene, dar truputį uogienės ir plaktos grietinėlės į lėkštę, pabarsčiau kokoso drožlėm.

Beje, burokų skonio blynuose nėra, tik spalva.

Parašykite komentarą