Mėsiškas pupelių ir pomidorų troškinys

DSC_0236Šiame troškinyje labai skaniai sugroja daržovės ir liesa kiauliena. Ją, beje, galima keisti paukštiena ar sojos faršu, taigi variacijoms – erdvės be ribų. O skonis išties labai „daržovinis”, ypač jei naudoju savus pomidorus, vasarą iš šiltnamio, o kitais sezonais – trintus konservuotus savo sultyse iš stiklainių. Nors ir mėsiškas, troškinys neapsunkina skrandžio, maloniai šildo, Beje, jį galima valgyti ir šaltą.

Iš vakaro dideliam kieky šalto vandens užmerkiu

300g baltų arba raudonų pupelių

Daugmaž 1,5h iki numatomo pietų laiko, pupeles kaičiu puode su vandeniu, pasūdau ir verdu iki baigtumo (sunku pasakyti kiek virs, todėl vis ragauju po vieną pupelę).

Tuo pat metu pasiruošiu

1kg kiaulienos kumpio ar paukštienos filė

Jei naudoju kiaulieną, kumpį dedu į puodą, užpilu šaltu vandeniu ir kaičiu ugnį, mėsa verda apie valandą. Jei paukštieną – filė supjaustau nedideliais gabaliukais ir 7-8min. apkepu įkaitintame aliejuje.

Pagrindiniame patiekalo puode užkaičiu

1l trintų konservuotų ar šviežių pomidorų su

2st vandens

Juos papildau gabaliukais pjaustyta virta mėsa ar paukštienos gabaliukais, išvirtomis pupelėmis ir

300g šaldytų šparaginių pupelių

Troškinį pagardinu

1,5aš druskos

1aš harisos prieskonių (ar paprikos miltelių)

1aš džiovinto baziliko

5-6 smulkiai kapoto česnako skiltelėmis

Permaišau turinį, dengiu dangtį, kelias minutes palaukiu, kol puodas užkais, išjungiu ugnį ir palieku troškinį išsitroškinti bent 10min.

Tiekiant troškinį, galima pagardinti grietine, nors man asmeniškai jame nieko netrūksta.

Patarimas – ilgus metus nevalgiau ankštinių dėl jų žinomo poveikio žarnynui, kad ir labai skanu, bet pilvo-būgno prisiminimas stabdydavo. Neseniai išbandžiau rusų mokslininkų patarimą – mirkant pupeles įberti 1aš sodos. Esu sužavėta rezultatu, pagaliau galiu valgyti pupeles be jokių nemalonių pasekmių! Tik prieš verdant, pupeles nukoškite, perplaukite ir virkite vandeny su trupučiu druskos.

Parašykite komentarą