Prisidaiginau burokų lapelių – laikas skanioms salotoms. Ypatingai lengvos, gaivios, pavasariškos salotos. Kadangi susimaišę ingredientai salotinėje atrodo nepatraukliai, gaminu atskiras porcijas kiekvienam valgančiajam. Vienai porcijai:
1-2 virto burokėlio griežinėliai
50-100g gabaliukais pjaustyto varškės sūrio
50-100g keptos/virtos vištienos filė ar krūtinėlės
žiupsnis burokėlių lapelių
Salotas užlieju šlakeliu
Citrinos sulčių
Jei norisi „šlapesnio” skonio, galima palaistyti obuolių ar granatų sultimis.
Tiekiu iškarto, galima valgyti su rugine duona.


![DSC_0436[1]](https://kumucia.files.wordpress.com/2015/02/dsc_04361.jpg?w=796)
Sudominot … kaip Jūs tuos burokėlius daiginot? Negi taip paprastai, kaip parodyta paskutinėje nuotraukoje??? 🙂
Taip, Jurga, taip daiginu tiek burokus, tiek morkas. Kam išmesti nupjautą galą, jei iš jo dar galima gauti tokios skanios naudos 🙂
Super 😀 Dėkui už idėją! Pati niekad nebūčiau sumąsčiusi… 🙂
🙂 Skanaus
Kumucia, ar nupjautus burokėlius laikote vandenyje, kaip svogūnus? Per kiek laiko sudygsta?
Taip, Nida, kaip svogūnus. Sudygsta per 8-9 dienas.
Ačiū 🙂
Į sveikatą 🙂