Burokėlių lapų, varškės sūrio ir vištienos salotos

DSC_0401

Prisidaiginau burokų lapelių – laikas skanioms salotoms. Ypatingai lengvos, gaivios, pavasariškos salotos. Kadangi susimaišę ingredientai salotinėje atrodo nepatraukliai, gaminu atskiras porcijas kiekvienam valgančiajam. Vienai porcijai:

1-2 virto burokėlio griežinėliai

50-100g gabaliukais pjaustyto varškės sūrio

50-100g keptos/virtos vištienos filė ar krūtinėlės

žiupsnis burokėlių lapelių

Salotas užlieju šlakeliu

Citrinos sulčių

Jei norisi „šlapesnio” skonio, galima palaistyti obuolių ar granatų sultimis.

Tiekiu iškarto, galima valgyti su rugine duona.

DSC_0436[1]

0 atsakymų į “Burokėlių lapų, varškės sūrio ir vištienos salotos”

  1. Sudominot … kaip Jūs tuos burokėlius daiginot? Negi taip paprastai, kaip parodyta paskutinėje nuotraukoje??? 🙂

    1. Taip, Jurga, taip daiginu tiek burokus, tiek morkas. Kam išmesti nupjautą galą, jei iš jo dar galima gauti tokios skanios naudos 🙂

  2. Kumucia, ar nupjautus burokėlius laikote vandenyje, kaip svogūnus? Per kiek laiko sudygsta?

Parašykite komentarą