Gaivios vištienos salotos

DSC_0723

Parduotuvėse žalumynų netrūksta ir žiemą, todėl šias salotas galima gaminti visus metus. Bet, žinoma, nėr skaniau šviežių, savo užaugintų lapinių. Nevertėtų gaminti didelio kiekio, geriau paruošti tiek porcijų kiek bus valgančių. 4 procijoms pasūdytam vandeny išverdu

1 didesnę vištienos krūtinėlę

Kitame puode

4 kiaušinius

Vištienai išvirus ir atvėsus, ją iškaulinu ir nulupu odą. Į didesnę lėkstę sluoksniuoju

1 saują plėšytų Iceberg salotų

1 saują įvarių žalumynų – burokų ir/ar morkų lapų, sultenių, rukolos, krapų ir pan.

1/4 smulkiai pjaustytos krūtinėlės

1vš burnočio sėklų

Vieną į 4 dalis pjaustytą kiaušinį

Prieš pat tiekiant, palieju norimu ar pageidaujamu padažu, šiandien buvo medaus/garstyčių. Tinka dauguma majonezinių ir aliejinių padažų, taip pat ir citrinos sultys.

Tiekiu kaip savarankišką patiekalą.

 Patarimas – burnočio sėklas galima keisti kitomis mėgstamomis sėklomis ar smulkiai kapotais graikiniais riešutais.

 

Citata

Komentarų: 1 (+add yours?)

  1. Trackback: Naujų Metų stalui | Kūmutės Virtuvė

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos