Parduotuvėse žalumynų netrūksta ir žiemą, todėl šias salotas galima gaminti visus metus. Bet, žinoma, nėr skaniau šviežių, savo užaugintų lapinių. Nevertėtų gaminti didelio kiekio, geriau paruošti tiek porcijų kiek bus valgančių. 4 procijoms pasūdytam vandeny išverdu
1 didesnę vištienos krūtinėlę
Kitame puode
4 kiaušinius
Vištienai išvirus ir atvėsus, ją iškaulinu ir nulupu odą. Į didesnę lėkstę sluoksniuoju
1 saują plėšytų Iceberg salotų
1 saują įvarių žalumynų – burokų ir/ar morkų lapų, sultenių, rukolos, krapų ir pan.
1/4 smulkiai pjaustytos krūtinėlės
1vš burnočio sėklų
Vieną į 4 dalis pjaustytą kiaušinį
Prieš pat tiekiant, palieju norimu ar pageidaujamu padažu, šiandien buvo medaus/garstyčių. Tinka dauguma majonezinių ir aliejinių padažų, taip pat ir citrinos sultys.
Tiekiu kaip savarankišką patiekalą.
Patarimas – burnočio sėklas galima keisti kitomis mėgstamomis sėklomis ar smulkiai kapotais graikiniais riešutais.
0 atsakymų į “Gaivios vištienos salotos”