Ši sriuba – naujausias mano atradimas. Nors gaminau dar tik kelis kartus, galiu drąsiai tvirtinti, kad nieko panašaus nesu nei gaminusi, nei ragavusi. Ypatingai soti, tiršta sriuba, skaniausia – su naminėmis pomidorų sultimis, bet tiks ir lengvai sūdytos pirktinės. Paruošimas lengvas, produktų nedaug, tačiau skonis nenuvils ir šventinių pietų stalo.
Man labiausiai patinka pomidorų ir jautienos šonkaulių derinys sriuboje, tačiau puikiai tiko ir kiauliena. Taigi,
1kg šonkaulių
supjaustau gabalais ir dedu į verdantį vandenį, nei sūdyti nei prieskoniuoti kol kas nereikia. Verdu apie 30-40min. Per tą laiką susipjaustau
2 vidutines raudonas paprikas – ilgomis juostomis
1 mažą svogūną – smulkiai
Mėsai išvirus, nukošiu ir grąžinu į puodą. Supilu
1,5l pomidorų sulčių
1l karšto vandens
Kaičiu ugnį ir laukiu, kol sultys pradeda kunkuliuoti. Tuomet suberiu svogūną ir papriką, dengiu dangtį ir palieku pasitroškinti apie 10-15min.
Paragauju skystį – jei trūksta druskos, įberiu jos pagal skonį. Sriubą pagardinu
1aš harisos prieskonių (arba maltos raudonos ar rūkytos paprikos miltelių)
žiupsniu džiovintų bazilikų
2vš burnočio sėklų (galima keisti lukštentomis moliūgų sėklomis)
2-3 gabaliukus marinuoto jelapeno (jei norisi aštrumo)
Gerai permaišau sriubą, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku pailsėti 10-12min.
Tiekiu su lavašu, galima užberti žalumynų.