Kūmutės pomidorų sulčių sriuba

DSC_0742

Ši sriuba – naujausias mano atradimas. Nors gaminau dar tik kelis kartus, galiu drąsiai tvirtinti, kad nieko panašaus nesu nei gaminusi, nei ragavusi. Ypatingai soti, tiršta sriuba, skaniausia – su naminėmis pomidorų sultimis, bet tiks ir lengvai sūdytos pirktinės. Paruošimas lengvas, produktų nedaug, tačiau skonis nenuvils ir šventinių pietų stalo.

Man labiausiai patinka pomidorų ir jautienos šonkaulių derinys sriuboje, tačiau puikiai tiko ir kiauliena. Taigi,

1kg šonkaulių

supjaustau gabalais ir dedu į verdantį vandenį, nei sūdyti nei prieskoniuoti kol kas nereikia. Verdu apie 30-40min. Per tą laiką susipjaustau

2 vidutines raudonas paprikas – ilgomis juostomis

1 mažą svogūną – smulkiai

Mėsai išvirus, nukošiu ir grąžinu į puodą. Supilu

1,5l pomidorų sulčių

1l karšto vandens

Kaičiu ugnį ir laukiu, kol sultys pradeda kunkuliuoti. Tuomet suberiu svogūną ir papriką, dengiu dangtį ir palieku pasitroškinti apie 10-15min.

Paragauju skystį – jei trūksta druskos, įberiu jos pagal skonį. Sriubą pagardinu

1aš harisos prieskonių (arba maltos raudonos ar rūkytos paprikos miltelių)

žiupsniu džiovintų bazilikų

2vš burnočio sėklų (galima keisti lukštentomis moliūgų sėklomis)

2-3 gabaliukus marinuoto jelapeno (jei norisi aštrumo)

Gerai permaišau sriubą, dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir palieku pailsėti 10-12min.

Tiekiu su lavašu, galima užberti žalumynų.

DSC_0745

Parašykite komentarą