Kepti kokosiniai obuoliukai

DSC_0828

Smaližių dievinamas karštas desertas. Kaip taisyklė, kepu juos Kalėdiniu laikotarpiu, bet ir tokią niūrią dieną, kaip šiandien, galima pasilepinti neypatingai saldžiais, bet labai gardžiais obuoliukais. Naudoju kuo mažesnius obuolius, tuomet sutrumpėja kepimo laikas, o ir skonis geresnis.

2 porcijoms specialiu įrankiu (jei neturite – naudokite aštrų ploną peilį) išpjaunu

4 nedidelių obuolių

sėklalizdžius, taip, kad obuolio vidury būtų nemaža ertmė. Vaisius dedu į stiklinę skardą ir šaunu į orkaitę, įjungiu 180C ir palieku kepti 15-18min. Tuo metu iki standžių putų išplaku

2 kiaušinio baltymus

2-3aš cukraus pudros

Į plakinį įmaišau

2vš kokoso drožlių

Plaktus kokosinius baltymus sukrečiu į konditerinį maišelį. Ištraukiu iš orkaitės obuolius, palaukiu, kol bent truputį atvės, tuomet ertmę užpildau baltymais ir sufomuoju “kepurę”. Nieko nelaukiant skardą grąžinu į orkaitę ir kepu, kol kepurės truputį paruduoja.

Tiekiu karštus, pabarstytus cinamonu. Galima tiekti su vanilinių ledų kaušeliu ar palaistyti šokoladiniu pagardu. Kultūringam valgymui reiks įrankių.

Patarimas – neturint konditerinio maišelio, galima naudoti patį paprasčiausią celofaninį – supilti baltymus, masę nukreipti į vieną maišelio kampą ir, prakirpus 2-3mm skylutę, išspausti masę į obuoliukus.

DSC_0812

Vienas atsakymas į “Kepti kokosiniai obuoliukai”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s