Kepti kokosiniai obuoliukai

DSC_0828

Nors šiemet mūsų kraštuose buvo „ne obuolių” metai, žiū užsibūna vaisių lėkštėjė keli obuoliai. Nebe tokie sultingi, pavytę, ranka jų imti nebekyla… Tuomet visada prisimenu savo vaikystės mylimiausią heroję raganaitę, kuri žiemą krosnyje kepdavo obuolius. Grūdu juos tuomet ir aš, tik į orkaitę.

Ir nors mėgstame tiesiog keptus obuolius, juos galima transformuoti į nuostabų desertą, maloniai šildantį, kvepiantį cinamonu, purų ir lengvą…

Naudoju kuo mažesnius vaisius, tuomet sutrumpėja kepimo laikas, o ir skonis geresnis.

2 porcijoms specialiu įrankiu (jei neturite – naudokite aštrų ploną peilį) išpjaunu

4 nedidelių obuolių

sėklalizdžius, taip, kad obuolio vidury būtų nemaža ertmė. Vaisius dedu į stiklinę skardą ir šaunu į orkaitę, įjungiu 180C ir palieku kepti 15-18 min. Tuo metu iki standžių putų išplaku

2 kiaušinio baltymus

2-3 aš cukraus pudros

Į plakinį įmaišau

2 vš kokoso drožlių

Plaktus kokosinius baltymus sukrečiu į konditerinį maišelį. Ištraukiu iš orkaitės obuolius (kaitros neišjungiu), palaukiu, kol obuoliai bent truputį atvės, tuomet ertmę užpildau baltymais ir sufomuoju „kepurę”. Nieko nelaukiant skardą grąžinu į orkaitę ir kepu, kol kepurės truputį paruduoja.

Tiekiu karštus, pabarstytus cinamonu. Galima tiekti su vanilinių ledų kaušeliu ar palaistyti šokoladiniu pagardu. Kultūringam valgymui reiks įrankių.

Patarimas – neturint konditerinio maišelio, galima naudoti patį paprasčiausią celofaninį – supilti baltymus, masę nukreipti į vieną maišelio kampą ir, prakirpus 2-3mm skylutę, išspausti masę į obuoliukus.

DSC_0812

0 atsakymų į “Kepti kokosiniai obuoliukai”

Parašykite komentarą