Apmąstant kelias reikšmingas ateinančių dienų šventes, gimė mintis apjungti du pyragų receptus. Pirmasis žavingas tuo, kad gaminamas iš 2 ingredientų – Nutellos ir kiaušinių. Antrasis – tiesiog klasika – vanilinė varškė. Sujungimui panaudojau šermukšnių uogienę, bet tikrai puikiai tiks ir kitų ryškaus skonio uogų – bruknių, spanguolių, aviečių. Rezultatu labai džiaugiuosi, pyragas tirpsta burnoje. Beje, šį pyragą laisvai pagamins net ir minimaliausias virtuvės žinias turintys smaližiai.
Pirmam sluoksniui kombaino peiliais S iki vienalytės masės išplaku
350-400g riešutų kremo (Nutella ar panašaus)
4 kiaušinius
Viskas! Tešlą pilu į silikoninę ar stiklinę apvalią formą ir nešu į orkaitę. Jungiu 180C ir palieku kepti 15-17min. Per tą laiką praplaunu kombaino indą, į jį dedu:
360-400g riebesnės varškės (2 standartiniai pakeliai)
2 kiaušinius
2vš baltojo cukraus
1aš vanilinio cukraus
Plaku, kol ingredientai gerai persimaišo.
Traukiu formą su apkepusiu padu, jį gausiai patepu
Uogiene
Šaukštu sudedu varškės masę ir formą grąžinu į orkaitę 20-30min. Varškės sluoksnis turi truputį paruduoti. Ištraukus iš orkaitės, pyrago viršus atrodys truputį skystas – taip ir turi būti. Pyragą atvėsinu iki kambario temperatūros, tuomet dedu bent 4h į šaldytuvą, geriausia visoms 24h.
Prieš tiekiant, gausiai pabarstau cukraus pudra.
Tiekiu su kava ar arbata, vaikams – su kakava ar pieno stiklinaite.
Aciu! Megstu tokius , kur nieko daryt nereikia o tik sumaisyt….Stebuklai slypi paprastume !!!!
🙂 Tikrai taip.