Naujoviškas Nutella ir varškės pyragas

DSC_0941

Apmąstant kelias reikšmingas ateinančių dienų šventes, gimė mintis apjungti du pyragų receptus. Pirmasis žavingas tuo, kad gaminamas iš 2 ingredientų – Nutellos ir kiaušinių. Antrasis – tiesiog klasika – vanilinė varškė. Sujungimui panaudojau šermukšnių uogienę, bet tikrai puikiai tiks ir kitų ryškaus skonio uogų – bruknių, spanguolių, aviečių. Rezultatu labai džiaugiuosi, pyragas tirpsta burnoje. Beje, šį pyragą laisvai pagamins net ir minimaliausias virtuvės žinias turintys smaližiai. 

Pirmam sluoksniui kombaino peiliais S iki vienalytės masės išplaku

350-400g riešutų kremo (Nutella ar panašaus)

4 kiaušinius

Viskas! Tešlą pilu į silikoninę ar stiklinę apvalią formą ir nešu į orkaitę. Jungiu 180C ir palieku kepti 15-17min. Per tą laiką praplaunu kombaino indą, į jį dedu:

360-400g riebesnės varškės (2 standartiniai pakeliai)

2 kiaušinius

2vš baltojo cukraus

1aš vanilinio cukraus

Plaku, kol ingredientai gerai persimaišo.

Traukiu formą su apkepusiu padu, jį gausiai patepu

Uogiene

Šaukštu sudedu varškės masę ir formą grąžinu į orkaitę 20-30min. Varškės sluoksnis turi truputį paruduoti. Ištraukus iš orkaitės, pyrago viršus atrodys truputį skystas – taip ir turi būti. Pyragą atvėsinu iki kambario temperatūros, tuomet dedu bent 4h į šaldytuvą, geriausia visoms 24h.

Prieš tiekiant, gausiai pabarstau cukraus pudra.

Tiekiu su kava ar arbata, vaikams – su kakava ar pieno stiklinaite.

 DSC_0931

Citata

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Ruta
    Kov 07, 2015 @ 14:07:08

    Aciu! Megstu tokius , kur nieko daryt nereikia o tik sumaisyt….Stebuklai slypi paprastume !!!!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos