Mažyliai kotletukai su vyšniniais pomidoriukais

DSC_0790

Labiausiai šie kotletukai tinka ant šventinio stalo, kelionėje, iškyloje, prie ežero ar jūros, vaikų šventėse… Žodžiu, absoliučiai visur 🙂 Pirmą kartą įkišt pomidoriukus į faršą mintis kilo belipdant kotletus su putpelės kiaušiniais. Atrodys, kad tai labai sudėtingai paruošiamas patiekalas, bet bus sunku sulipdyti tik pirmus kelis.

Po tekančiu vandeniu gerai nuplaunu

1 indelį (250g) vyšninių pomidoriukų

ir gilesniam dubeny išminkau

700-800g kiaulienos perpus su jautiena faršo

2 kiaušinius

1 saują su kaupu džiūvėsėlių

2vš burnočio sėklų

1vš česnakų ruošinio arba 8-10 smulkiai sukapotų skiltelių

1aš džiovintų bazilikų

1aš druskos

Konsistencija turi būti ne per skysta, jei trūksta kietumo, įberiu dar džiūvėsėlių. Šlapiom rankom atžnybu nedidelį kiekį faršo, išploju delne, dedu pomidoriuką ir kruopščiai jį paslepiu farše. Kotletukus dedu ant sudrėkintos medinės pjaustymo lentelės. Po lipdymo procedūros pilu aliejaus į keptuvę ir apkepu kotletus iš abiejų pusių, versti reikia atsargiai, kad neplyštų šonai. Tiekiu atvėsintus su juoda skrudinta duona, marinuotom ar šviežiom daržovėm, padažais.

Patarimas – pomidoriukus naudokite kuo mažesnius.

0 atsakymų į “Mažyliai kotletukai su vyšniniais pomidoriukais”

  1. Ar tikrai cesnako 8-10 skilteliu? Ar ne per daug tokiam kiekiui farso?

Parašykite komentarą