Tokios sriubos nebuvau gaminusi, dažniausiai sultiniui naudodavau mėsos ar paukštienos dalis su kaulu. Šįkart bandžiau atkurti nupasakotą vyro Estijoje ragautą sriubą. Anot jo, skonis gavosi identiškas, man sriuba irgi pasirodė skani, originali. Be to, ji gaminama labai lengvai ir greitai. Puikiai tiks kasdieniam pietų ar vakarienės stalui.
500g jautienos faršo
dedu į gerai įkaitintą keptuvę ir maišau, kol gabaliukai gražiai apkepa. Tuomet į keptuvę keliauja smulkiai pjaustyti:
1 didesnis svogūnas
100g šalto rūkymo šoninės
Kaičiu 5l puodą su 3l vandens, jam užvirus suberiu mažais kubeliais pjaustytas
3 vidutines bulves
2 vidutines morkas
Ten pat supilu keptuvės turinį su visais susidariusiais skysčiais. Kai daržovės suminkštėja, įberiu
200g šaldytų žirnelių
2aš druskos
1vš džiovintų gelsvių
1vš džiovintų petražolių
1aš džiovintų krapų
1vš citrinos sulčių
Dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15min.
Tiekiu su juoda duona, skrebučiu ar lavašu.