Lengva daržovinė sriuba

DSC_1205

Tokios sriubos nebuvau gaminusi, dažniausiai sultiniui naudodavau mėsos ar paukštienos dalis su kaulu. Šįkart bandžiau atkurti nupasakotą vyro Estijoje ragautą sriubą. Anot jo, skonis gavosi identiškas, man sriuba irgi pasirodė skani, originali. Be to, ji gaminama labai lengvai ir greitai. Puikiai tiks kasdieniam pietų ar vakarienės stalui.

500g jautienos faršo

dedu į gerai įkaitintą keptuvę ir maišau, kol gabaliukai gražiai apkepa. Tuomet į keptuvę keliauja smulkiai pjaustyti:

1 didesnis svogūnas

100g šalto rūkymo šoninės

Kaičiu 5l puodą su 3l vandens, jam užvirus suberiu mažais kubeliais pjaustytas

3 vidutines bulves

2 vidutines morkas

Ten pat supilu keptuvės turinį su visais susidariusiais skysčiais. Kai daržovės suminkštėja, įberiu

200g šaldytų žirnelių

2aš druskos

1vš džiovintų gelsvių

1vš džiovintų petražolių

1aš džiovintų krapų

1vš citrinos sulčių

Dengiu dangtį, išjungiu ugnį ir leidžiu sriubai pailsėti apie 15min.

Tiekiu su juoda duona, skrebučiu ar lavašu.

Parašykite komentarą