Greitai paruošiamas patiekalas – labai tiks skubantiems. Taip ruošta vištiena būna ypatingai sultinga, švelni. Tinka tiek pietų, tiek vakarienės stalui, galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą, o taip pat ant duonos ar bandelėje – bus puikus užkandis. Skaniausia vidinės filė mėsytė, bet tiks ir krūtinėlė. Vienai pietų porcijai imu
200g vištienos filė
1vš aliejaus
1vš majonezo
Po žiupsnį druskos, maltų kmynų, maltų baltųjų pipirų
Viską kruoščiai permaišau, kad ingredientai kuo geriau pasiskirstytų ant vištienos. Įkaitinu keptuvę ir dedu vištienos gabaliukus. Riebalų nereikia, jų pakaks iš marinato. Kepu po 5-7min. iš abiejų pusių.
Tiekiu iškarto su salotų ar daržovių lapais, palaistytais citrina ar šlakeliu obuolių acto. Su garstyčių padažu, duona.
Patarimas – jei marinuojant vištieną nemėgstate terliotis rankų, dėkite viską į celofaninį maišelį ir gerai išminkykite.