Virtų bulvių prokštainis su tunu

DSC_1249

Viskas prasidėjo nuo to, kad po vakarienės liko daug nesuvalgytos bulvių košės. Tą kartą, bemąstant ką čia su ja nuveikus, akys sustojo prie tuno konservų šaldytuve. Plokštainis gavosi ypatingai gardus, manau, kad tam įtakos turėjo tuno aliejumi persigėrę bulvės, truputį aštrūs marinuoti agurkai, konservuotų žirnelių drėgmė ir, žinoma, geras fermentinis sūris. Dabar jau šį patiekalą galimu ne tik tada, kai lieka košės, bet ir nepatingiu išvirti ir sugrūsti bulvių. Gamyba tikrai priimtina bet kokio amžiaus kulinarams, paruošimas itin lengvas.  

5-6 vidutines bulves

nuskutu, supjaustau nedideliais kubeliais ir išverdu pasūdytam vandeny iki minkštumo. Nukošiu ir sugrūdu grūstuve ir gerai permaišau su

100ml pieno

50g sviesto

2 kiaušiniais

Masę sukrečiu į stiklinį kepimo indą ir dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20min., paviršius turi truputį apskrusti. Kol kepa bulvės, pasiruošiu kitus produktus:

2 indelius tuno aliejuje (apie 300g)

1 skardinę konservuotų žirnelių (apie 200g)

2 marinuotus agurkus – supjaustau plonais šiaudeliais

200g fermentinio sūrio – sutarkuoju stambia tarka

Apskrudusias bulves ištraukiu, subadau šakute ir dengiu tunu, žirneliais, agurkais ir galop sūriu. Grąžinu indą į orkaitę ir kepu iki pilno sūrio išsilydimo.

Tiekiu iškarto, man asmeniškai jokių priedų nesinori, bet degustatoriams teko pagaminti sviesto-grietinės padažą 🙂

Patarimas – pieną galima keisti didesniu kiekiu sviesto.

DSC_1244

Parašykite komentarą