Žemės riešutų sviestas

DSC_0257

Namie gamintas riešutų sviestas neprilygsta pirktiniam skoniu, tačiau nusileidžia tekstūra – naminiais buitiniais prietaisais nepavyksta sumalti riešutų iki tikro „sviesto” konsistencijos. Tai man asmeniškai nė kiek netrukdo mėgautis nuostabiu produktu. Jo panaudojimas labai platus – nuo mėsos ar žuvies marinavimo iki greito duonos riekės patepimo ir skubaus alkio numalšinimo.

Optimaliausias gaminimo kiekis yra

700g žemės riešutų be lukšto

Juos sausoje keptuvėje apskrudinu iki lengvo parudimo, atvėsinu ir beriu į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliais. Tausojant kombaino variklį, peilius įjungiu kas 15-20min., malant po 1-3min. Tai kartoju mažiausiai 10kartų, kol riešutų masė taps vientisa ir blizgi. Tuomet malu dar 2-3 kartus, riešutus pagardinusi

2vš medaus

2vš nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus

Kai jau išgaunama norima tekstūra, riešutų sviestą pilstau į nedidelius indelius. Kambario temperatūroje šis skanėstas puikiai laikosi 2-3 savaites, o šaldytuve – net iki 2 mėnesių.

DSC_0251

Parašykite komentarą