Užpilas šviežių daržovių salotoms

DSC_0347

Kokias daržoves ar žoleles benaudotume salotoms, svarbiausia – teisingas užpilas. Šiandien aprašysiu du, su kuriais draugauju labiausiai.

Aliejus galite keisti pagal savo skonį, daug kam nepatinka intensyvus sėmenų aliejaus skonis. Tiks bet koks kitas – saulėgrąžų, riešutų, vynuogių kauliukų ar judros.

Pirmasis “gaivusis“

100ml sėmenų aliejaus

1 citrinos sultys

0,5 greipfruto sultys

1aš skysto medaus

1aš rudojo cukraus

žiupsnelis aitriosios paprikos

1vš sėklų mišinio (linų, sezamo)

Antrasis “pikantiškas“

100ml alyvuogių aliejaus

1vš medaus

1 apelsino sultys

2vš garstyčių

1aš garstyčių grūdelių

Druskos niekada nededu, ir niekas jos nėra pasigedęs. Jei žinau, kad valgytojų tarpe bus mėgstančių sūresnius skonius, salotas pabarstau smulkintais džiovintais jūros kopūstais. Jie ne tik atstoja druską, bet dar ir suteikia įdomų prieskonį.

Šviežių daržovių salotoms tinka:

Gūžinės ir lapinės salotos – Iceberg, garbanotosios, lygialapės, cikorija

Jauni kopūstai

Kalafiorai

Kaliaropės

Cukinijos

Paprikos

Švieži daržovių lapai –  burokėlių, salierų, morkų, špinatų

Svogūniniai – mėlynieji, geltonieji svogūnai, porai, laiškai

Prieskoninės žolės (rukola, petražolė ir pan.)

Rūgštynės

Agurkai

Pomidorai

Salierų gumbai ir stiebai

Ridikai – mažieji, ilgieji, Daikonai

Morkos

O ką dar be išvardintų dedate Jūs?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s