Užpilas šviežių daržovių salotoms

DSC_0347

Kokias daržoves ar žoleles benaudotume salotoms, svarbiausia – teisingas užpilas. Šiandien aprašysiu du, su kuriais draugauju labiausiai.

Aliejus galite keisti pagal savo skonį, daug kam nepatinka intensyvus sėmenų aliejaus skonis. Tiks bet koks kitas – saulėgrąžų, riešutų, vynuogių kauliukų ar judros.

Pirmasis „gaivusis”

100 ml sėmenų aliejaus

1 citrinos sultys

0,5 greipfruto sultys

1 šaukštelis skysto medaus

1 šaukštelis rudojo cukraus

žiupsnelis aitriosios paprikos

1 šaukštas sėklų mišinio (linų, sezamo)

 

Antrasis „pikantiškas”

100 ml alyvuogių aliejaus

1 šaukštas medaus

1 apelsino sultys

2 šaukštai skystų garstyčių

1 šaukštelis garstyčių grūdelių (sėklų)

Druskos niekada nededu, ir niekas jos nėra pasigedęs. Jei žinau, kad valgytojų tarpe bus mėgstančių sūresnius skonius, salotas pabarstau smulkintais džiovintais jūros kopūstais. Jie ne tik atstoja druską, bet dar ir suteikia įdomų prieskonį.

Šviežių daržovių salotoms tinka:

Gūžinės ir lapinės salotos – Iceberg, garbanotosios, lygialapės, cikorija

Jauni kopūstai

Kalafiorai

Kaliaropės

Cukinijos

Paprikos

Švieži daržovių lapai –  burokėlių, salierų, morkų, špinatų

Svogūniniai – mėlynieji, geltonieji svogūnai, porai, laiškai

Prieskoninės žolės (rukola, petražolė ir pan.)

Rūgštynės

Agurkai

Pomidorai

Salierų gumbai ir stiebai

Ridikai – mažieji, ilgieji, Daikonai

Morkos

O ką dar be išvardintų dedate Jūs?

Parašykite komentarą