Kleckai zacirkai ar saldžiai sriubai

DSC_1283

Kol šaldiklyje yra vietos, pasigaminu ir užsišaldau šių miltinių kleckų. Šiuo metu verdu saldžią rabarbarų sriubą, tuoj prasidės braškės, koks tobulas braškių ir rabarbarų duetas. O dar likę pernykščių džiovintų obuolių ir kriaušių, uogų šaldiklyje, puiki proga sunaikinti atsargas. O zacirka – pieniška kleckų sriuba – puikiai tinka pusryčiams ir vakarienei. Nostalgiški skoniai, ypač saldžiosios, kurios labai norėdavau darželyje, o būdavo jos nemėgstančių grupiokų, todėl gaudavau net kelias lėkštes 🙂

Kleckus gaminu iš

2st miltų

Juos suberiu į gilesnį indą ir po truputį, minkydama, pilu kuo šaltesnį vandenį. Vandens kiekio nusakyti neįmanoma, vieną kartą užtenka stiklinės, kitą – reikia ir dviejų. Minkau, kol tešla tampa vientisa. Plėšau mažais gabaliukais, juos paskleidžiu šaldiklio stalčiuje, o sušąlusius dedu į maišelius ir sandėliuoju toje pačioje šaldymo kameroje.

Vienam vidutiniam sriubos puodui reikia 2 saujų kleckų.

Parašykite komentarą