Tobulos varškės spurgos

DSC_1322

Saldumynų ir bandelių mėgėjai niekada neatsisako spurgų, ir netgi man, ne itin mėgstančiai saldų skonį, spurgos labai tinka. Tobulų spurgų paslaptis – degtinė tešloje. Vaikams ji nė kiek nepakenks, nes alkoholis išgaruos virimo metu, bet jo dėka spurgos prisigers aliejaus kelis kart mažiau. Šviežios, kvapnios, dar šiltos, pabarstytos cukraus pudra… niam…

Tešlai gilesniame inde šakute sumaišau

2 pakelius riebiausios varškės (apie 360g)

2 kiaušinius

4vš balto cukraus

1aš vanilinio cukraus

1aš kepimo miltelių

5vš miltų

2vš degtinės

Tešla gaunasi skystoka, jei norite formuoti tobulus rutuliukus – dėkite daugiau miltų, tik tuomet spurgos bus gerokai kietesnės.

Nedideliame puode įkaitinu

Kokosų aliejų

Kai jis pradeda spragsėti, formuoju spurgytes. Anksčiau tešlą imdavau padrėkintomis rankomis, bet vanduo karštame aliejuje sukeldavo chaosą, aliejus čirkšdavo ir taškydavosi. Kartą sumaniau panaudoti vienkartines silikonines pirštines, jos labai palengvino gamybos procesą.

Vienu metu į aliejų leidžiu po 6-8 spurgytes, po truputį vartau metaliniu šaukštu, kol jos tolygiai paruduoja. Išgriebiu į popierine servetėle išklotą lėkštę.

Tiekiant pabarstau cukraus pudra.

Nežinau ar šios spurgytės skanios pastovėję dieną-kitą, nes dar nėra buvę nesuvalgytos tą pačią 🙂

Parašykite komentarą