Būna, kad šauna mintis sumaišyti logiškai ne itin derančius produktus ir gaunasi visai neblogas patiekalas. O mintis keksiukus pagardinti sezamo sėklomis tapo tiesiog atradimu! Traškančios aguonų ir sezamo sėklos puriame, drėgname šokoladiniame skonyje – kažkas ištiesų naujo ir labai gardaus. O dar ir ant stalo liūdėjo trys braškės, taigi įtupdžiau jas į tris keksiukus – gavosi dar skaniau, mat braškės rūgštelė davė gerą atsvarą šokolado saldumui.
Tešlai gaminti naudoju plaktuvą ar virtuvinį kombainą – ne tik trumpesnis gaminimo laikas, bet ir žymiai geriau susimaišę ingredientai. Pirmiausiai orkaitėje stikliniame ar metaliniame indelyje 50C išlydau
100-150g juodo šokolado
Kuo daugiau kakavos, tuo geriau. Aš naudoju specialų kulinarinį šokoladą, bet puikiai tinka bet kuris, turintis didelį kakavos procentą. Taigi, sekančia tvarka dedu ir maišau
4 kiaušinius
1st cukraus
Šokoladą
1st miltų
Kai jau produktai tolygiai susijungia, indą su tešla atidedu į šoną ir susidėlioju popierines formeles į keksiukų kepimo formą. Tuomet pasemiu
1vš sodos
Laikau šaukštą virš tešlos ir labai lėta srovele pilu
Actą
Leidžiu putoms varvėti ant tešlos, pilu actą tol, kol soda burbuliuoja. Likusios šaukšte sodos nenaudoju, tik putas.
Suberiu
2vš aguonų ir
2vš sezamo sėklų
Atsargiai įmaišau putas ir sėklas ir pilu po 2vš tešlos į formeles. Kaip minėjau – galima įsodinti ir po braškę.
Kepu apie 25min. 180C.
Keksiukų kepurės nebūna labai šokoladinės spalvos, bet prakandus randami visi lobiai 🙂
Valgome su kava/arbata ar stikline pieno.