Žuvies kotletai

DSC_1477

Vieni universaliausių kotletų, kepu juos lengviems pietums/vakarienei. Tinka ir Kūčių stalui. Vieną vienintelį kartą pabandžiau juos kepti iš pirkto žuvies faršo ir supratau, kad šios klaidos niekada nebekartosiu :) Šie kotletukai, kaip ir visi žuvies produktais, galioja nelabai ilgai. Kad ir kaip norėtųsi, piknikui ar ilgesniam laikui šiltame ore jie nėra tinkami.

Perku

1kg jūrinės žuvies filė

Tinka visos jūros lydekos, menkės ir panašios žuvys. Prekybcentriuose ar turguje visada užmetu akį į žuvies skyrių, jei randu kokią žuvį su nuolaida, prigriebiu maišą ir kemšu jį į šaldymo kamerą.

Žuvį sumalu mėsmale ar virtuvinio kombaino S peiliais. Žuvį papildau

2 kiaušiniais

1 didesniu smulkiai kapotu svogūnu (galima ir sumalti kartu su žuvimi)

1aš druskos

1st džiūvėsėlių

žiupsneliu maltų garstyčių

žiupsneliu džiovinto raudonėlio

žiupsneliu labai smulkiai kapotos kalendros lapelių (sezoniškai)

Viską rankomis labai gerai išmaišau. Gautą masę padalinu į 12 dalių, fomuoju kotletukus ir kepu juos gerai įkaitintame nerafinuotame saulėgrąžų aliejuje. Kepimo laikas priklauso nuo kaitros dydžio, abi pusės turi būti gražiai apskrudę.

Tiekiu su įvairiausiomis daržovėmis, bulvių ar grikių koše, mėgstantys padažus gali juos gardinti grietinės-sviesto ar kitais baltais padažais.

 

 

Citata

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos