Malti česnakų žiedai

DSC_0020

Gaila, kad šiemet česnakų žiedkočiai užaugo trumpučiai, tam, matyt, turėjo įtakos vėsus oras ir sausra. Todėl marinavau tik kelis stiklainius, o likusius sumaliau ir sumaišiau su druska. Tai puikus ruošinys greitam vartojimui, juo barstau kepamą vištieną, gardinu sriubas (ypač tinka burokinėje, barščiuose ir chašlamoje), dedu į kotletams ruošiamą faršą, į įdarą sūriems pyragams. Žiedkočių skonis labiau “šviežias”, nei maltų česnako galvų, todėl vasarą vartojame žaliuosius, o šaltąjam sezonui malu skilteles (nuoroda čia).

Nupjautus žiedkočius sumalu virtuvinio kombaino S peiliais (galima malti mėsmale). Gautą masę permaišau su druska, 1l maltų kotų sumaišydama su 2aš druskos.Mišinį sudedu į stiklainį, laikau šaldytuve.

2 Komentaras (+add yours?)

  1. Audronė
    Bir 26, 2015 @ 10:01:13

    Labai geras pagardas viskam. Vakar dariau :)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos