Šviežių daržovių salotos su grikiais

DSC_1268

Vasariškos, gaivios, lengvos salotos. Kai jau atsibosta vien daržovės, pradedu gaminti “kruopines“ salotas. Pagrindinė sudedamoji – grikiai, o daržoves dedu sezoniškai. Kad ir kaip keistai beskambėtų, bet skaniausias derinys – grikiai su pomidorais. Galbūt dėl padažo?

8-10 porcijų išverdu

1st grikių kruopų

Kadgrikiaigautųsibirūs, užpilujuos

2st vandens

Saikingai pasūdau, kaičiu puodą ir vandeniui užvirus, dengiu dangtį ir išjungiu ugnį. Po 15-20min. grikiai jau būna išbrinkę ir nepervirę. Atvėsinu ir beriu į gilų indą. Grikiams vėstant susipjaustau daržoves:

Gūžines salotas – nedideliais kubeliais

Agurkus arba cukinijas – griežinėliais

Ridikėlius – rutuliukais

Pomidorus – kubeliais

Taip pat pasigaminu padažą, sumaišau

6vš tyro aliejaus

2vš citrinos sulčių

1vš medaus

2 skiltelių labai smulkiai sukapotas česnako skilteles

žiupsnelį kapotų kalendros lapelių (galima keisti gelsve ar petražolėmis)

Daržoves beriu ant grikių, pilu padažą ir iškarto tiekiu. Jei planuoju tiekti vėliau, padažą dedu į šaldytuvą ir pilu jį tik prieš pat valgant.

Taip pat galima gaminti salotas ir su perlinėmis kruopomis.

Druskos nededu, bet jei skonis pasirodytų prėskas – užsiberkite.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s