Šviežių daržovių salotos su grikiais

DSC_1268

Vasariškos, gaivios, lengvos salotos. Būtent tokių visad norisi atėjus pirmai vasaros alsai…

Kai atsibosta vien daržovės, pradedu gaminti „kruopines” salotas. Pagrindinė sudedamoji – grikiai, o daržoves dedu sezoniškai. Kad ir kaip keistai beskambėtų, bet skaniausias derinys – grikiai su pomidorais. Galbūt dėl padažo?

8-10 porcijų išverdu

1 st grikių kruopų

Kad grikiai gautųsi birūs, užpilu juos

2 st vandens

Pasūdau, kaičiu puodą ir vandeniui užvirus, dengiu dangtį ir išjungiu ugnį. Po 15-20 min. grikiai jau būna išbrinkę, bet nepervirę. Atvėsinu ir beriu į gilų indą. Grikiams vėstant susipjaustau daržoves:

Gūžines salotas – nedideliais kubeliais

Agurkus arba cukinijas – griežinėliais

Ridikėlius – rutuliukais

Pomidorus – kubeliais

Taip pat pasigaminu padažą, sumaišau

6 šaukštus tyro aliejaus

2 šaukštus citrinos sulčių

1 šaukštą medaus

2 skilteles labai smulkiai supjaustytas česnako skilteles

žiupsnelį kapotų kalendros lapelių (galima keisti gelsve ar petražolėmis)

Daržoves beriu ant grikių, pilu padažą ir iškarto tiekiu. Jei planuoju tiekti vėliau, padažą dedu į šaldytuvą ir pilu jį tik prieš pat valgant.

Taip pat galima gaminti salotas ir su perlinėmis kruopomis.

Druskos nededu, bet jei skonis pasirodytų prėskas – užsiberkite.

Parašykite komentarą