Šampinjonų ir putpelių kiaušinių užkandėlė

DSC_0059

Ši užkandėlė skaniausia tiesiais iš orkaitės, nors ir atvėsusi pamalonina gomurį švelniais skoniais. Šiame patiekale man patinka paruošimo įvairovė: šampinjonai gali būti baltieji arba rudieji, gardinti galima šviežiais ar džiovintais prieskoniais, tinka česnakai, malti pipirai, raudonėliai, gelsvės, imbieras, džiovinti pomidorai… Užkandėlė puikiai derės su skrebučiu ir šviežiomis daržovėmis. Puikus starteris. 

Vienai porcijai skaičiuoju

3 didesnius šampinjonus

3 putpelės kiaušinius

Atsargiai išimu kojelę ir į kepurę įmušu po kiaušinį. Pagardinu druska, maltais pipirais, maltu imbieru ir rūkyta paprika.

Kepures sudedu į stiklinę skardą ir šaunu į iki 150C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20min.

Užkandėlę galima kepti keksiukų formose – bus dar ir gražu ir patogiau valgyti rankomis. Galima pabarstyti sezoninėmis prieskoninėmis žolelėmis.

Ačiū Monikai už skaniuosius kiaušinukus 🙂

Parašykite komentarą