
Braškių sezonui įsibėgėjant…
Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Kadaise gamindavau tiesiog braškes kefyro drebučiuose, paskui norėjosi daugiau spalvų, paskui ir skonių 🙂 Skonis absoliučiai pakerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų. Desertą galima tiekti taurėse arba pagaminti vieną didelį indą ir iš jo draugiškai kabinti skanumyną šaukštu.
Pradedu nuo
20g želatinos
Ją 2l puode užpilu
0,5st sulčių arba vandens
Norint rausvos spalvos deserto, želatiną brinkinu intensyvios spalvos sultyse, pvz. aviečių, spanguolių ar serbentų. O jei dar paprasčiau – nusipirkti raudonos spalvos želatino lakštų ir juos brinkinti vandenyje, tačiau sultys suteikia savito skonio, todėl dažniausiai renkuosi jas.
1kg braškių
nuplaunu, nuimu žiedkočius, didesnes pjaunu per pusę. Braškes sudedu į taures ar gilų stiklinį indą. Želatinai išbrinkus, kaičiu mažiausią įmanomą ugnį ir lėtai maišydama kaitinu (jokiu būdu neužverdu), jai ištirpus suberiu
6vš cukraus (be kaupo)
Kaitinu, kol cukrus išnyksta skystyje. Tuomet išjungiu ugnį, į puodą supilu
800ml kefyro
Imu blenderį ar plaktuvą ir 1-2min. plaku, tai ir yra skanioji paslaptis – plakant susidaro putos, masė tampa puria.
Kuo skubiau supilstau masę ant braškių ir paruoštą desertą dedu į šaldytuvą. Sustingsta greitai, kartais jau po pusvalandžio galima tiekti.
Galima puošti mėtų lapeliais, užberti kokoso drožlių ar aplieti juoduoju šokoladu.
ACIU, LABAI DEKOJU JUSU RECEPTAI MANE IKVEPIA> PRISIMENU JAUNYSTE, KADA SU MALONUMU GAMINDAVAU
Kaip smagu, ačiū 🙂