Pamenu kaip pirmą kartą ragavome batatą – nulupome, susipjaustėme griežinėliais ir laukėme nuostabaus saldumo ant liežuvio (juk saldžioji bulvė), tačiau tai tebuvo salstelėjusi bulvė 🙂 Ištiesų labai mėgstu šią daržovę tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Saldumą sriuboje atsveria didelis kiekis česnako, šiuo metu naudoju maltus česnakų žiedkočius, o žiemą smulkiai kapoju paprasčiausias česnako skilteles. Sriuba labai turtinga skoniais, aromatinga, soti. Tiks bet kokios progos stalui.
800 g jautienos kumpio
supjaustau juostelėmis ir 8-10 min. apkepu įkaitintame aliejuje. 7 l puode užverdu 4 l vandens. Į jį sudedu apkeptą mėsą ir imuosi daržovių
Didesnį batatą (apie 600 g)
2 didesnes morkas
Supjaustau šiaudeliais ir sudedu į puodą su mėsa, ten pat suberiu
200g smulkių pievagrybių
Verdu apie 20 min., tuomet pagardinu
1 aš druskos
1 vš prieskonių sriubai mišinio
1 čili pipiriuku
Gerai išmaišius ir sulaukus, kol sriuba vėl užvirs, įdedu
2 vš maltų česnako žiedų ruošinio (receptas čia)
Naudojant kapotas česnako skilteles, reikėtų dėti daugiau druskos, nes žiedkočių ruošiny jos jau yra.
Iškarto išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku sriubą bręsti bent pusvalandį.
Tiekiu su šviežiomis žolelėmis, labai tinka kalendros lapeliai, gelsvė ar krapai.
Sriuba turi būti labai tiršta, bet jei norite skystesnės konsistencijos – verdant skieskite stikline-kita vandens, tik visada pilkite karštą vandenį.