Kol šaldikliai neužkimšti uogomis ir daržovėmis, pasigaminu koldūnų ir virtinių su įvairiais įdarais. Tešlą gaminu karštuoju būdu (receptas čia). Diskusijose apie šią tešlą kažkas paklausė – o ar netinka ši tešla čeburekams? Nutariau išbandyti. Klasikinio dydžio čeburekas gavosi sprangus, tešlai trūko drėgmės. Bet belipdant koldūnus pamaniau – o kodėl neiškepus jų keptuvėje? Iškepiau, pasiūliau paragauti kitiems, ir pati vos spėjau pagriebti paskutinį iš lėkštės. Kepsiu vėl tikrai ne kartą ir ne du, manau, kad vasaros iškyloms prie ežerų ir baidarių žygiams tai bus geriausias maistas.
Tešla aprašyta, o įdarą gaminau iš
500g stambiai malto kiaulienos kumpio
0,5aš druskos
4-5 smulkiai kapotų česnako skiltelių
žiupsnelio kapotos gelsvės (galima keisti petražolėmis, krapais, kalendra)
1vš sviesto
Visus produktus išminkau (sviestas turi būti kambario temperatūros). Specialia virtinių forma lipdau pyragėlius ir kepu juos gerai įkaitintoje keptuvėje. Jokių riebalų į keptuvę pilti nereikia, nes užtenka aliejaus tešloje ir sviesto įdare. Kiekvieną pusę, priklausomai nuo kaitros, kepu apie 3-5min.
Kiaulieną galima keisti kalakutiena.
Mane šios tešlos išmokė mano buvusi kaimynė „Tiota Maša” Krymo totorė.Aš jau visą „sąmoningą” namų šeimininkės laiką taip gaminu ir virtinius ir čeburekus,tik į čeburekų tešlą įpilu taurelę degtinės,ne tai geria riebalus …
Miela Margarita, šiuos čeburekus kepu sausoj keptuvėj, todėl riebalų susigėrimo nėra ko bijot. O į žagarėlių tešlą tai tikrai taip, reikia degtinės ar spirito 😉