Žiedinių kopūstų (kalafiorų) kamuoliai

????????????????????????????????????
Žiedinių kopūstų kamuoliai

Pavadinimas šovė į galvą iškarto, pamačius nuotrauką maisto fotografų svetainėje. Nors recepto ir nebuvo, viskas buvo pakankamai aišku, kad greituoju būdu nusipirkčiau reikalingų produktų ir pagaminčiau šį šedevrą. Ištiesų, manau, kad šis kepsnys bus visų ateinančių švenčių stalo puošmena. Šventiška ne tik forma ir pateikimo būdai, skonis irgi nuostabus – žiediniai kopūstai puikiai dera su paukštiena ir šalto rūkymo šonine. Tiesą sakant, nei garnyro nei padažo netrūko, bet turiu įtarimą, kad kepsnys puikiai derėtų su bulvių koše ir kokiu šaukštu bruknių ar šermukšnių pagardo. Bandysim.

Vienam kepsniui reikia:

1 nedidelio žiedinio kopūsto

0,5kg kalakutienos ar vištienos faršo

0,5aš druskos

8-10 skiltelių smulkiai kapotų česnako skiltelių

žiupsnio kmynų

žiupsnio aitriosios paprikos

0,5st džiūvėsėlių

100g labai plonai pjaustytos šalto rūkymo šoninės

Kopūstui nupjaunu lapus ir kotą ir dedu į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8-10 minučių, išgriebiu į koštuvą, nulieju kuo šaltesniu vandeniu ir palieku vėsti. Tuo metu išminkau faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.

Atsikerpu du didelius lakštus aliuminio folijos, sudedu juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dedu apvirtą kopūstą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstau iki pat apačios. Imu šoninės juosteles ir jomis padengiu visą faršo masę. Folgos lapus pakeliu į viršų ir užspaudžiu, kad neliktų jokių tarpų.

Kamuolys keliauja į iki 180C įkaitintą orkaitę, kepu apie 45min., tuomet foliją atidengiu, padidinu kaitrą iki 200C ir kepu dar apie 15min.

Kepsnys skanus tiek karštas tiek šaltas.

????????????????????????????????????
Kalafiorų kamuoliai

2 atsakymai į “Žiedinių kopūstų (kalafiorų) kamuoliai”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s