Labai džiaugiuosi, kad prekyboje atsirado toks nuostabus vištienos gaminys. Mylimieji sparneliai liko antroje vietoje dėl kelių faktorių – peteliai greičiau iškepa, juos patogiau valgyti, jais galima kabinti padažą ir lėkštėje jie atorodo žymiai subtiliau. Petelius kepu vakarėliams ir šventėms. Marinuoti galima įvairiai, labiau noriu pasidalinti prieskoniavimo ir pačiu kepimo orkaitėje būdu.
2 porcijoms:
0,5kg viščiukų petelių
sudedu į stiklinę kepimo skardą, užberiu
0,5aš rupios druskos
ir ją labai gerai įminkau į vištieną. Tuomet viena ranka laikau už kauliuko, o kita sustumiu mėsą į viršų. Petelius paskirstau skardoje, tuomet tolygiai apibarstau
1vš sezamo, linų ir burnočio sėklų mišiniu (galima naudoti ir vienos rūšies sėklas)
0,5vš aštrių prieskonių mišinio paukštienai
0,5vš maltų česnako žiedų arba 6-8 labai smulkiai kapotomis česnako skiltelėmis
Jungiu orkaitę, 200C kepimo režimu iš apačios, skardą dedu į orkaitės vidurį. Kepu apie 25min. Tuomet jungiu grilio kepimo režimą ir kepu dar apie 15min.
Tokiu būdu kepti peteliai būna labai sultingi.
Tiekiu karštus su šviežiomis ar virtomis daržovėmis, įvairiomis duonomis, padažais, košėmis ir pan.