Firminės vištienos salotos

DSC_0212

Labai seniai gaminamos, bet niekada neatsibostančios salotos. Kaloringos, sočios, labiau šventinės. Naudojant spalvotas paprikas, salotos gaunasi pakankamai žaismingos, tačiau man labiausiai patinka vienspalvės, puoštos ryškesniu akcentu. Vieną spalvą gaunu naudodama baltąją papriką ir marinuotus baltus agurkus. Tokių agurkų parduotuvėse nerasite, bet galima nusipirkti sėklų, užsiauginti jų patiems ir pasimarinuoti kelis stiklainius būtent šioms salotoms. Svarbiausia, kad agurkai būtų aštrūs, jei pirksite marinuotus agurkus, ieškokite čili pipiro stiklainyje arba ant etiketės.

1 didesniam indui išverdu

10 kiaušinių

1 didelę vištienos krūtinėlę

Į puodą su krūtinėle dedu tik druskos, kitų prieskonių nereikia. Kol puodai kunkuliuoja, kubeliais susipjaustau

10-12 vidutinio dydžio marinuotų agurkų

4-6 baltąsias paprikas

Galima naudoti geltonąsias, raudonąsias, žaliąsias paprikas arba jų miksą. Taip pat nemažais gabaliukais susipjaustau kiaušinius ir išvirtą ir atvėsintą krūtinėlę.

Beriu saujelę saulėgrąžų branduolių ir viską kruopščiai permaišau su

200ml majonezo

Tiekiu atšaldytas, valgytojai prie šių salotų prašo baltos duonos ar duoniuko.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s