Labai seniai gaminamos, bet niekada neatsibostančios salotos. Kaloringos, sočios, labiau šventinės. Naudojant spalvotas paprikas, salotos gaunasi pakankamai žaismingos, tačiau man labiausiai patinka vienspalvės, puoštos ryškesniu akcentu. Vieną spalvą gaunu naudodama baltąją papriką ir marinuotus baltus agurkus. Tokių agurkų parduotuvėse nerasite, bet galima nusipirkti sėklų, užsiauginti jų patiems ir pasimarinuoti kelis stiklainius būtent šioms salotoms. Svarbiausia, kad agurkai būtų aštrūs, jei pirksite marinuotus agurkus, ieškokite čili pipiro stiklainyje arba ant etiketės.
6-8 porcijoms reikės:
Jas bei marinuotus agurkus supjaustau stambesniais kubeliais, taip pat nemažais gabaliukais supjaustau kiaušinius ir išvirtą bei atvėsintą krūtinėlę. Beriu saujelę saulėgrąžų branduolių ir viską kruopščiai permaišau su majonezu.