Lakštiniai su vytintais pomidorais

DSC_0247

Švieži pomidorai jau pradeda nokti – laikas tuštinti pernykščius konservus :) Vytinti pomidorai aliejuje rūsyje gali žiemoti net kelias žiemas, tačiau pas mus jie neužsibūna. Labiausiai naudojame juos sumuštiniams ar užkandėlėms gaminti, o štai šis makaronų patiekalas – atradimas po vienos kelionės į Italiją. Italai makaronų patiekalų neperkrauna daržovėmis ir tai paskatino grįžus išbandyti kuo kuklesnį makaronų patiekalą. Bandžiau ir spagetti makaronus, ir kaspinėlius, tačiau skaniausiu vienbalsiai buvo išrinktas lakštinių su pomidorais variantas. 

4 porcijoms pagal instrukciją ant pakuotės pasūdytam vandeny išvedu

400g lakštinių makaronų

Jiems verdant į keptuvę pilu

6-7vš aliejaus iš vytintų pomidorų konservų

Aliejui įkaitus, suberiu smulkiai kapotą

1 didesnį svogūną

Svogūnui apkepus, sudedu pomidorus (200-300ml indelį), dar truputį maišant pakaitinu ir išjungiu ugnį. Nukošiu makaronus, juos iškarto grąžinu į puodą, kuriame virė ir supilu keptuvės turinį. Labai gerai permaišau ir iškarto dedu į lėkštes.

Tiekiu pabarsčiusi maltais baltaisias pipirais, tinka švieži baziliko lapeliai ir krapai.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s