Trinta pekino kopūsto ir žalių žirnelių sriuba

DSC_0419

Ši sriuba valgoma tiek karšta tiek šalta. Žiemą labiau mėgstame karštą variantą, tuomet naudoju šaldytus žirnelius, o vasarą labai smagu prisiskinti šviežių žirnių. Karštą sriubą tiekiu su vištienos gabaliukais, o šaltąją – su keliais ledo kubeliais ir šviežiais mėtų lapeliais, vištieną iš sultinio galima patroškinti grietinėlėje – bus dar ir karštas patiekalas. O pekino kopūsto, kaip žinia, parduotuvėse yra visais metų laikais. Kaip ir dauguma trintų sriubų, ši irgi kreminė, švelni, gaivi ir labai spalvinga. Svarbiausia nieko nepervirti 🙂 

5l puode užverdu

2,5l vandens

Laukiant kol užvirs vanduo, į tris dalis sukarpau

8 sparnelius

Dedu juos į kunkuliuojantį vandenį, pasūdau, užmalu pipirų ir imuosi daržovių:

0,5 pekino kopūsto (apie 500g) – supjaustau nedideliais gabaliukais

1 didesnį svogūną – pusžiedžiais

200-300g žalių žirnelių – išgliaudau arba atšildau šaldytus

Kopūstą ir svogūnus apkepinu svieste iki geltonumo,  iš sultinio ištraukiu sparnelius, sudedu visas daržoves (saujelę žirnių pasilieku papuošimui) ir verdu apie 12-15min. Puodą nukeliu nuo ugnies ir blenderiu sutrinu iki vientisos konsistencijos.

Tiekiant karštą, į lėkštes sudedu po kelis sparnelių gabaliukus, paberiu žirnelių. Šaltą gardinu mėtomis ir atidėtais žirneliais.

Valgome su skrebučiu arba duoniuku.

Parašykite komentarą