Kepti vištienos ketvirčiai

????????????????????????????????????

Yra daugybė būdų skaniai paruošti vištieną, šiandien aprašysiu ketvirčių ruošimo receptą, kuris niekada nepavedė, mėsytė visada gaunasi sultinga, lengvai atsiskirianti nuo kaulo, su traškia odele, žodžiu tiesiog tobula :) Kadangi ketvirčiai būna labai įvairaus dydžio, kepimo laiką reikia nujausti arba karts nuo karto žvilgtelti į kepinį, pabaiga matosi apskrudusioje odoje. 

1 porcijai ruošiu

1 ketvirtį

Jį perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu, užberiu

Druskos

ir ją labai gerai įtrinu į mėsą. Druskos kiekis priklauso nuo svorio, pagrindinė taisyklė – 1aš 1 kilogramui mėsos. Pasiruošiu truputį

aliejaus

ir konditerinį šepetėlį. Juo patepu kepimo skardą (naudoju stiklinę), dedu ketvirtį, jį taip pat aptepu aliejumi ir pabarstau

0,5aš prieskonių paukštienai mišinio

0,5aš ciberžolės

0,5aš maltų citrinpipirių

2-3 skiltelėmis labai smulkiai kapoto česnako

Anksčiau iš druskos ir minėtų prieskonių darydavau mišinį ir juo trindavau vištieną, bet labai daug mišinio likdavo ant rankų, todėl sumaniau kaip taupiau panaudoti prieskonius.

Šaunu į iki 160C įkaitintą orkaitę, vidutinio dydžio ketvirtį kepu apie 35min., tada didinu kaitrą iki 200C, jungiu grilio režimą ir stebiu kepinį. Kartais apskrudimui pakanka 10min., o kartais ir visų 20.

Tiekiu su įvairiausiomis daržovėmis, duonelėmis, bulvių ar kruopų košėmis, padažais… Skaniausias ką tik ištrauktas iš orkaitės.

Taip pat ruošiu ketvirčius kepimui ant žarijų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

Prisijunk ir tu!

Kategorijos