Kepti vištienos ketvirčiai

????????????????????????????????????

Neįsivaizduojate kaip džiaugiuosi tokiu šio recepto populiarumu. Nors, atvirai sakant, nesuprantu kodėl jis toks.

Yra daugybė būdų skaniai paruošti vištieną, šiandien aprašysiu ketvirčių ruošimo receptą, kuris niekada nepavedė, mėsytė visada gaunasi sultinga, lengvai atsiskirianti nuo kaulo, su traškia odele, žodžiu tiesiog tobula 🙂 Kadangi ketvirčiai būna labai įvairaus dydžio, kepimo laiką reikia nujausti arba karts nuo karto žvilgtelti į kepinį, pabaiga matosi apskrudusioje odoje. 

1 porcijai ruošiu

1 ketvirtį

Jį perplaunu po tekančiu vandeniu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu, užberiu

Druskos

ir ją labai gerai įtrinu į mėsą. Druskos kiekis priklauso nuo svorio, pagrindinė taisyklė – 1 aš 1 kilogramui mėsos. Pasiruošiu truputį

aliejaus

ir konditerinį šepetėlį. Juo patepu kepimo skardą (naudoju stiklinę), dedu ketvirtį, jį taip pat aptepu aliejumi ir pabarstau

0,5 aš prieskonių paukštienai mišinio

0,5 aš ciberžolės

0,5 aš maltų citrinpipirių

2-3 skiltelėmis labai smulkiai kapoto česnako

Anksčiau iš druskos ir minėtų prieskonių darydavau mišinį ir juo trindavau vištieną, bet labai daug mišinio likdavo ant rankų, todėl sumaniau kaip taupiau panaudoti prieskonius.

Ruošinį šaunu į iki 160C įkaitintą orkaitę, vidutinio dydžio ketvirtį kepu apie 35 min., tada didinu kaitrą iki 200C, jungiu grilio režimą ir stebiu kepinį. Kartais apskrudimui pakanka 10 min., o kartais reikai ir visų 20.

Tiekiu su įvairiausiomis daržovėmis, duonelėmis, bulvių ar kruopų košėmis, padažais… Skaniausia ką tik ištraukta iš orkaitės.

Taip pat ruošiu ketvirčius kepimui ant žarijų.

Parašykite komentarą