Braškių uogienė su šokoladu

DSC_0556

Braškių uogienės buvau atsivalgiusi vaikystėje, todėl ilgą laiką jos nebuvo mano rūsio skanumynų lentynose. Tačiau pernai, pas draugę valgydama lietinius, aplietus šokolado kremu ir braškių uogiene, sumaniau pabandyti sumaišyti šokoladą ir braškes vienoje uogienėje. Bandžiau su juoduoju ir baltuoju šokoladu ir turiu pasakyti, kad man su baltuoju patiko labiau, nors ragavę beveik vienbalsiai skanesne išrinko uogienę su juodu šokoladu. Taigi pasigaminau kelis stiklainius sau ir daug stiklainių kitiems :)

Uogienei su juoduoju šokoladu reikės

1kg braškių

500g cukraus

1 plytelės juodojo šokolado

1vš aguonų

Uogienei su baltuoju šokoladu

1kg braškių

600g cukraus

1 plytelės baltojo šokolado

Braškes perplaunu, išimu žiedkočius, supjaustau nedideliais gabaliukais ir užpilu reikalingu kiekiu cukraus. Dažniausiai tai darau vakare, ryte cukrus jau būna susigėręs į susidariusias sultis.

Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius.

Kaičiu puodą ir laukiu, kol turinys užvirs. Tuomet sudedu šokoladą (ir aguonas), suberiu

1 pakelį pektino

Nesustojant maišyti, verdu apie 3-4min. Uogienę pilstau į stiklainius, užsuku dangtelius ir dedu aukštyn kojom ant virtuvinio rankšluosčio. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Naudoju kaip košių, blynų ar ledų pagardą.

DSC_0560

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s